0
Domaći fudbal

NENAD LALATOVIĆ: Partizan ima jako kvalitetan tim, potreban nam je visok presing!

Objavljeno: 31.10.19 u 10:15

Posle pobede njegovog tima protiv Inđije, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da nije zadovoljan igrom crveno-belih, te da od njih zahteva da pružaju mnogo bolje partije.

Vojvodina je danas pobedila Inđiju rezultatom 1:0 (1:0), u 14. kolu Super lige Srbije.

– Čestitam Inđiji na prikazanoj igri, a mojim igračima samo na pobedi. Mislim da Vojvodina mora mnogo bolje, pogotovo u odnosu na ono što je prikazala na poslednje dve utakmice. Igrači imaju taj neki pritisak da moraju da pobede kod kuće, iako pobede treba da budu nešto normalno kad je Vojvodina u pitanju, dok na strani igramo mnogo bolje i rasterećenije. Igračima sam i sada rekao da ne razumem zašto sami sebi prave takav pritisak, kad su treći na tabeli – kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, rešavanje ovog problema u mnogome zavisi od samih fudbalera.

– Tu je jako bitan karakter i zato treba uzeti u obzir to da su 80 posto igrača iz ovog tima prošle sezone bili deveti, danas su treći, a da je Čukarički igrao nerešeno, bili bi čak i drugi. Međutim, ja sam trener koji mnogo više očekuje od svog tima i večeras sam im rekao da sam nezadovoljan. Mi smo poslednja dva meča praktično već bili dobili na papiru, ali ne i na terenu. Večeras ni sa igračem više nismo imali neke izgledne šanse, ali opet, pobedi se u zube ne gleda. Takođe, igrač više ni ne mora mnogo da znači, jer kada protivnik stane u formaciju da njihov špic čuva Drinčića, a moja dva štopera i dva beka su još iza njega, tu nema neke velike prevage. Da bi se to desilo, moraš imati ofanzivne igrače koji se mnogo više kreću, ulaze u završnicu i vrše pritisak na njihovu zadnju liniju, a mi to danas nismo radili – ističe Lalatović.

Već za tri dana, Vošu očekuje novi težak ispit.

– Sada nastavljamo sa teškim ritmom, jer nas čeka derbi protiv Partizana. Pošto sam došao tek dvadesetak dana pred početak prvenstva, ovog leta ekipa nije prošla onakve pripreme kakve ja inače sprovodim, a to je bitno za taj visoki presing na protivničkoj polovini, koji uvek tražim od svojih igrača, jer nema razloga da rivalu dozvolimo da iznese loptu na našu stranu terena. Međutim, to mogu da rade samo jako spremne ekipe i, u ovom trenutku, to je naš veliki problem. Nadam se da ćemo to rešiti u decembru, kada ćemo sigurno dovesti dva-tri prava superligaška igrača kako ne bismo strepeli u borbi za Evropu, jer Vojvodina kao klub, Novi Sad kao grad i naši navijači apsolutno zaslužuju da gledaju svoj tim na evropskoj sceni. U poslednja četiri puta kada je igrala kvalifikacije za Ligu Evrope, Vojvodina je čak tri puta, pod vođstvom Marka Nikolića, Zlatomira Zagorčića i mene, uspevala da dođe do plej-ofa, a ja se nadam da to ponovo možemo, jer severu Srbije treba tako nešto – kaže Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine ističe da današnji poraz Partizana od Čukaričkog ne menja mišljenje koje ima o narednom rivalu njegovog tima.

– Partizan apsolutno ima jako kvalitetan tim. Možda ima neki problem kada igra na strani, ali kod kuće igra jako dobro i kvalitetno, što smo mogli da vidimo i protiv jednog Mančestera. Očekuje nas jako teška utakmica, ali mi tu nemamo šta da izgubimo. Idemo tamo da se razigravamo i svaki rezultat osim poraza biće uspeh za nas. Naravno, s obzirom na to da smo treći na tabeli, ja kao trener tamo idem sa mnogo samopouzdanja, a isto tako moraju da razmišljaju i moji igrači – napominje Lalatović.

Pred kraj prvog poluvremena današnje utakmice, sudija Lazar Lukić je prekinuo meč na 15 minuta, usled određenih povika i transparenata na tribinama.

– To sigurno malo poremeti igrače, jer se ohlade, ali ne bih to previše komentarisao. Možda bi bilo bolje da do tog prekida nije ni došlo, ali nije na meni da se time bavim – rekao je Lalatović.

Meč između Partizana i Vojvodine u Beogradu zakazan je za subotu u 14 časova.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter