1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SLS: ‘Parni valjak’ zgazio ‘golubove’ ubedljiva pobeda Partizana protiv Spartaka!

Objavljeno: 27.10.19 u 17:54

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak iz Subotice u 13. kolu Superlige Srbije sa 4:0 (3:0).

Imali su igrači Partizana veliki broj prilika u prvom poluvremenu, a u nastavku meča izbacili su iz pete brzine i na kraju došli do ubedljive i zaslužene pobede. 

Nakon što je na početku meča Spartak imao terensku inicjativu od 12. minuta na terenu je postojao samo Partizan. Crno-beli su prvu stopostotnu priliku imali u 12. minutu. Sadik je izašao sam pred golmana Dokića. Previše je razmišljao, a odbrambeni igrač je uspeo da mu uđe u šut. Samo dva minuta kasnije, Sadik se ponovo našao u šansi. Suma je u 14. minutu odlično proigrao Sadika, koji je pokušao da obiđe golmana Spartaka i iskosa je uputio udarac, ali je saveznik Spartaka bila stativa, a nakon nje je loptu umirio Dokić.

FOTO: FK Partizan

Ponovo dobra akcija Partizana u 17. minutu. Takuma Asano je šutirao, odbranio je Dokić, lopta dolazi do Sadika, pokušava Nigerijac glavom, ali ga lopta preskače i dolazi do Natha koji donosi prednost Partizanu. Tri minuta kasnije imao je Partizan prilik urpko Asana, ali nije bilo promene rezultata. Probudio se Spartak, ali je odbrana Partizana dobro reagovala u tim momentima. Najozbiljniji pokušaj gosti su imali u 32. minutu, nakon kornera Spartaka, Otašević je oprobao udarac, siguran Stojković. Koristi Partizan dosta prostora koji mu ostavlja Spartak zbog otvorene igre. Lepo je probio Bibras Natho u 39. minutu po levoj strani, dodao je Sadiku, koji je samo morao da pruži nogu i da ubaci loptu u nebranjenu mrežu. Crno-beli vode sa 2:0. Tri minuta kasnije Natho je dodao do Sadika, Nigerijac prosledio do Sume koji je povisio na 3:0

FOTO: FK Partizan

Dosta mirniji početak drugog poluuvremena. Imao je Asano priliku u 48. minnutu ali nije bilo veće opasnosti po Spartak. Tek u 59. minutu Partizan je napao preko Miletića, a crno-beli samo su izborili korner. Miletić je u 64. minutu imao novu priliku, ali je šutirao kraj gola. Denković je pokušao da ugrozi Stojkovića ali mu to nije pošlo za rukom. Ivanović je prvi put u 70. minutu zapretio. Njegov udarac završio je kraj stative. Golman Spartaka je u 77. minutu oborio Pavlovića, a Ivanović postiže gol sa bele tačke. Do kraja nije bilo ozbiljnijih prilika i Partizan je zasluženo slavio u meču protiv ‘golubova’

FOTO: FK Partizan

Partizan – Spartak 4:0 (3:0)
(Natho 17, Sadik 39, Suma 42, Ivanović 77)

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho (od 46. minuta Šćekić) – Asano, Suma (od 75. minuta Pavlović), F. Stevanović – Sadik (od 65. minuta Ivanović).

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV: Dokić – Ivančević, Otašević, Tekijaški, Milošević – Marčić, Vidaković – Srećković (od 46. minuta Gojkov), Tufegdžić (od 87. minuta Andrezinjo), Denković – Obradović (od 62. minuta Baić).

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter