1
Domaći fudbal

MILOŠ RADIVOJEVIĆ ZA HS: O životu u Hrvatskoj, sezoni Slavena, objasnio je kako je ‘pao’ drugi gol na ‘Poljudu’.

Objavljeno: 27.10.19 u 23:55

Miloš Radivojević je početkom leta odlučio da nove stranice svoje karijere ispisuje u Hrvatskoj.

Defanzivac je odličnim partijama u Azerbejdžanu i Izraelu skrenuo na sebe pažnju Slaven Belupa koji ga je angažovao ovog leta. Povreda ga je sprečila da ove sezone napravi ozbiljniji učinak, ali je na devet mečeva upisao jedan gol. Radivojević je u razgovoru za HotSport preneo svoje utiske života u Hrvatskoj, ali nam je i opisao jučerašnji gol sa meča protiv Hajduka na ‘Poljudu’. 

– Imam osećaj kao da sam kod kuće. Život u Hrvatskoj je divan. Saigrači i ljudi na ulici su me odlično prihvatili i veoma nam je lepo ovde – rekao je Radivojević na početku razgovora.

Pre dolaska u Hrvatsku nastupao je u Bakuu. Ističe da mu prija promena.

Koprivnica je malo i porodično mesto. poput naših banja. Meni i mojoj porodici izuzento prija nakon metropole kakva je Baku. U Hrvatskoj se igra jako dobar fudbal, gde svako svakoga može da pobedi. Imamo izuzetno dobar tim, igrače, izvanredan stručni štab, na čelu sa Tomislavom Stipićem koji nas je preuzeo pre dva kola.

Slaven se trenutno nalazi na poslednjem mestu tamošnjeg šampionata, ali Radivojević veruje da će se kolo sreće okrenuti.

– Atmosfera je pozitivna u klubu. Igramo dobar fudbal i verujem da će nas pogledati sreća pošto nije do sada. Uveren sam da možemo da obezbedimo mesto koje vodi u Evropu, što je ujedno i primarni cilj ove sezone. Razlika nije velika, a sezona je duga. Slaven je odlično organizovan tim koji zaslužuje to – rekao je Radivojević.

Deo sezone je proveo van terena zbog povrede, ali je na devet odigranih mečeva uspeo da zatrese protivničku mrežu iako mu to nije primarni cilj u timu.

– Povreda me je omela da odigram veći broj utakmica i dam svoj doprinos, drago mi je zbog prvenca protiv Rijeke. To je još jedna utakmica koju nismo zaslužili da izgubimo, baš kao ni prethodni meč protiv Hajduka, ko je gledao te mečeve složiće se sa mnom – poručio je Radivojević.

Utakmica protiv Hajduka postala je viralni hit zbog neobičnog gola koji je postignut na njoj. Naime, igrao se 74. minut kada je golman Hajduka Posavec pogrešio, Glavčić je šutirao na prazan gol i pogodio stativu, ali kako se čuvar mreže ‘bilih’ zaleteo i zatresao u mreži, gosti su mislili da je gol.

– To je bio gol kakav se retko viđa u fudbalu. Primili smo ga u trenutku kada smo dominirali na Poljudu. Glavčić je odlično lobovao golmana i više od pola tima i klupa počeli su da se raduju, misleći da je gol. Lopta je na čudan način odskočila i pogodila stativu, a golman se bacio i zatresao mrežu, upravo to je zbunilo i sve navijače koji su počeli da zvižde zbog primljenog gola. Usled našeg radovanja nekoliko igrača Hajduka ostalo je pribrano, iskoristili su priliku za kontru i lako poslali loptu u praznu mrežu za 2:0 – rekao je Miloš Radivojević za HotSport.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter