0
Domaći fudbal

GUBIMO BITKU ZA DVA TIMA U LŠ: Prestigao nas Kipar, Hrvati nam dišu za vratom, nadolaze Škoti i Švajcarci!

Objavljeno: 25.10.19 u 12:50

Pored borbe za bodove u Ligi šampiona i Ligi Evrope, Crvena zvezda i Partizan se bore za nacionalni koeficijent i bolji poožaj u Evropi narednih sezona.

Cilj je to famozno 15. mesto koje nam od sezone 2021/2022 donosi dva tima u Ligi šampiona i jednog predstavnika u Ligi Evrope. Želja svih je da se izbegne da naši klubovi igraju samo u Ligi Konferencije. Kako za sada stoje to 15. mesto nam polako izmiče.

Naime, Crvena zvezda i Partizan ove nedelje nisu uspeli da osvoje ni bod. To nas je spustilo na 17. mesto, pošto nas je prestigao Kipar, APOEL je uzeo bod u Ligi Evrope protiv Karabaga. Ispred Srbije ostala je i Grčka, iako je Olimpijakos baš kao Crvena zvezda izgubio bodove.

Problem ozbiljan nam prave Škoti i Švajcarci. Selitk je sinoć trijumfovao protiv Lacija, dok je Glazgov Rendžers osvojio bod u Portu. Oba tima su na dobrom putu da prezime u Evropi, a ako Zvezda i Partizan ne počnu da osvajaju bodove preti nam to da nas ‘ostrvljani’ prestignu.

I ne samo oni već i Švajcarci. Jang Bojs je pobedio Fejnord sa 2:0, dok je Bazel kao gost bio bolji od Hetafea. Srećom Lugano gubi utakmice u Evropi, te se broj osvojenih poena ‘sajdžija’ deli sa pet i napreduju tempom Škotske. Problem će biti ako oba švajcarska tima prezime u Evropi, što nije nerealno.

Tu su i Hrvati sa jednim, ali vrednim predstavnikom. Dinamo je u Ukrajini došao do boda u Ligi šampiona i približio nam se. Evo trenutne UEFA koeficijent liste:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter