0
Domaći fudbal

Saša Đorđević / Radnički Niš

KUP SRBIJE: Radnički slavio, Inđija slavila protiv Proletera, Teleoptik ‘pao’ na ‘brdu’

Objavljeno: 23.10.19 u 16:02

Danas se igraju mečevi osmine finala Kupa Srbije.

Fudbaleri Radničkog mučili su se u prvom poluvremenu da otključaju odbranu Bačke, ali su u drugom poluvremenu u tri minuta rešili pitanje pobednika. Teleoptik je iznenadio Voždovac, ali ne i Čukarički danas.

Prošlogodišnji polufinalista Kupa Srbije Radinčki dočeka je Bačku. Napadali su domaći tokom celog meča, ali su u prvom poluvremenu mreže mirovale, a veliku zaslugu nosi golman gostiju Aleksa Ćirić. Prvo je skinuo udarac Filipa Kneževića u 18. minutu, a potom je kao pobednik izašao u dve situacije jedan na jedan, prvo protiv Kneževića u 35. minutu, a potom i Nikoli Čumiću dva minuta kasnije. Oprobao je udarac u poslednjim sekundama prvog poluvremena Nermin Haskić, ali je bio neprecizan. Apsolutnu inicijativu u prvom poluvremenu Nišlije nisu krunisali golom.

U drugom poluvremenu nastavilo se po starom. Inicijativa Nišlija, a totalna defanziva i namera da ne prime gol gostiju. Veliku priliku u 56. minutu imao je Lazar Đorđević, šutirao je sa pet metara, ali je prebacio ceo gol. Tri minuta kasnije, centrirao je Čumić, pronašao je Haskića, a njegov udarac glavom sa pet metara završio je preko gola. Odmah po ulasku Dušan Pantelić je u 74. minutu razbio bunker gostiju i doneo prednost Radničkom. Na 2:0 u 77 minutu povisio je stameni napadač Nišlija Vladimir Đilas koji je iskoristio odličan centaršut Saše Stojanovića.

U ostalim mečevima viđeni su sledeći rezultati:

Kup Srbije 1/8 finala.

Radnički – Bačka 2:0
Inđija – Proleter 2:1
Teleoptik – Čukarički 0:1
OFK Beograd – Radnik 1:2
18.00 Mladost – TSC
18.00 Vojvodina – Sinđelić

Crvena zvezda – Mačva / Odloženo
Partizan – Spartak / Odloženo

Saša Đorđević / Radnički Niš

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter