0
Domaći fudbal

NENAD LALATOVIĆ: Remi je bio realan ishod!

Objavljeno: 19.10.19 u 09:10

Posle remija njegovog tima protiv Čukaričkog, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je podela bodova najrealniji ishod te utakmice.

Vojvodina je danas igrala nerešeno 0:0 protiv Čukaričkog, u 12. kolu Super lige Srbije.

– Čestitam obema ekipama na borbenoj igri, sa mnogo duela. Igra se odvijala najviše na sredini terena, jer smo i kolega i ja imali taktiku da idemo na pobedu bez primljenog gola. Šanse su se stvarale nakon individualnih grešaka, pogotovo u drugom poluvremenu, gde je neverovatno pogrešio naš igrač, u situaciji u kojoj ne sme da bude zalamanja i igre „jedan na jedan“. Tedić je imao šansu utakmice, ali na našu sreću, nije uspeo da postigne gol. Imao je i Puškarić šansu glavom, ali imali smo i mi šut Topića, kada je lopta pogodila stativu. Sve u svemu, mislim da je viđena lepa i borbena utakmica, koja je opravdala epitet derbija kola. Mogu biti zadovoljan sa bodom i mislim da je to najrealniji rezultat – ističe Lalatović.

On je pohvalio svoj bivši klub Čukarički i poželeo mu sve najbolje u daljem toku sezone.

– Moram da pohvalim Čukarički, koji ove sezone pod mojim kolegom Veselinovićem igra fenomenalno i uvek na gol više. Jako je nezgodan kao domaćin i ovo mu je prvi put ove sezone da nije pobedio kod kuće, dok smo mi do sada imali sve pobede na strani, te je ovo prvi put da nismo uspeli u tome. Čukaričkom, njegovom gazdi Galetu Obradoviću, svim zaposlenima i naravno mom dragom kolegi Veselinoviću, iz sveg srca želim da ove godine izbore Evropu, jer klub, igrački kadar i stručni štab su na upravo takvom nivou. Nadam se da će, uz Crvenu zvezdu i Partizan, Srbiju u Evropi sledeće sezone predstavljati još Čukarički i Vojvodina, jer to su, po mom mišljenju, četiri najbolje ekipe u ligi – kaže Lalatović.

Iznenađenje u startnoj postavi Vojvodine bio je mladi Mirko Topić (18), koji je zamenio standardnog Marka Đurišića (22).

– Neposredno pred utakmicu, naš vezni igrač Đurišić je dobio temperaturu i bukvalno dva sata pred meč sam morao da promenim zamišljenu formaciju. Izmene uvek donesu nešto novo, a ja sam želeo da pobedim, isto kao i moj kolega Veselinović, te sam zbog toga u igru ubacio Nikolića i Gemovića. Zamena beka je bila prinudna, jer je Đurić imao žuti karton i kada sam video da je na teren ušao Birmančević, koga jako cenim i smatram da je jedan od najboljih igrača u ligi u igri „jedan na jedan“, nisam smeo da rizikujem da ostanemo sa igračem manje – kaže Lalatović.

On smatra da su izmene koje je napravio donele određeni boljitak u igri njegovog tima.

– Sa Gemovićem smo dobili na snazi, a sa Nikolićem na dubini, jer zna da sačuva loptu i razigrava tim. Možda smo bili malo opasniji nakon tih izmena, ali za mene kao trenera je to i očekivano, jer ti koji su ušli su sveži i odmorni u odnosu na one koji igraju od početka. Nikada u svojoj trenerskoj karijeri nisam forsirao to da se branimo i igramo na kontru, već od igrača uvek tražim da igraju srednji ili visoki presing – napominje Lalatović.

Posle nekompletnog 12. kola Super lige Srbije, Vojvodina se nalazi na drugom mestu na tabeli, sa četiri boda zaostatka u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

– Ako bi svaki tim u ligi imao suđenje 50:50, niko ne bi mogao da pobedi na svim mečevima do kraja sezone. Mi smo imali poraz od Voždovca, kada smo primili dva evrogola iz dva šuta sa 25 metara, što je bilo nemoguće braniti. Čukarički i mi sada imamo isti broj bodova, s tim da oni imaju utakmicu manje i to protiv Crvene zvezde na „Marakani“ i sasvim je normalno da će oni i na tom meču ići na pobedu. Međutim, u ligi ima još kvalitetnih ekipa, poput mog bivšeg tima Radničkog iz Niša, koji ima jako, jako dobre igrače. Šta se tamo dešava i zašto u ovom trenutku ne igraju na nivou na kojem su igrali prošle sezone, ne znam, ali to oni treba da znaju – kaže Lalatović.

Međutim, on veruje da će Radnički do kraja sezone ozbiljno konkurisati u borbi za plasman na evropsku scenu, ali smatra da će u toj borbi učestvovati još nekoliko timova.

– Ja Radnički ipak svrstavam u ozbiljne kandidate za Evropu, ali pored njih, tu je i Voždovac, koji se diže, zatim Spartak itd. Ne smem da zaboravim ni TSC, koji igra izvanredno i, ako sutra pobedi, biće ispred nas. Do kraja sezone vodiće se neizvesna borba, ali idemo utakmicu po utakmicu. Sada nam sledi Sinđelić, pa nam dolazi Javor, pa Inđija, a onda idemo Partizanu. Do kraja polusezone, treba da gostujemo i TSC-u – napomenuo je Lalatović.

Vojvodina će naredni meč odigrati u osmini finala Kupa Srbije protiv Sinđelića, a ta utakmica je zakazana već za sredu od 18 časova na „Karađorđu“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter