2
Domaći fudbal

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

SLS: Put u London u pobedničkom raspoloženju, Crvena zvezda slavila protiv Rada!

Objavljeno: 18.10.19 u 21:56

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na prvu poziciju tabele Superlige. Savladali su na domaćem terenu Rad sa 3:1.

Crvena zvezda je bila bolji rival tokom većeg dela meča, a imali su i gostujući igrači svojih prilika protiv Crvene zvezde. Ipak, kvalitet je bio na strani Crvene zvezde koja je meč dobila rezultatom 3:1. Na obe strane dosuđen je po jedan penal. 

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

Malobrojni navijači još se nisu dobro ni smestili na tribine stadiona ‘Rajko Mitić‘, a već je Crvena zvezda došla do vođstva. Prva ozbiljnija prilika Tomane je izašao pred golmana Markovića, on je dobro reagovao, a lopta se odbila do Milana Pavkova kome nije bilo teško da zatrese mrežu i donese prednost domaćinu.

Šest minuta kasnije kreirao je Marin napad, poslao do Tomanea, a on do Pavkova koji je šutirao iskosa, ali je lopta samo prošla kraj stative. Minut kasnije, ponovo je Marin imao loptu, uposlio je Pavkova, ali je ponovo šutirao kraj stative. U 18. minutu odgovorio je Rad, Busnić se našao u zoni šuta, ali je poslao loptu pored gola.

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

Ilić je imao priliku nakon greške Popovića ali nije najbolje reagovao u 24. minutu. U 35. minutu uspaničio se golman rada Marković koji je istrčao i napucao Petrovića od koga se lopta odbila u korner.

Samo minut kasnije Marin je poslao do Pavkova koji je pokušao glavom, a lopta je otišla preko gola. Marko Marin bio je siguran sa bele tačke i Zvezda je stigla do drugog gola, rezultatom 2:0 otišlo se na poluvreme.

Ponovo je Pavkov imao priliku, Petrović mu je u odsudnom momentu zasmetao i nije bilo opasnosti po gol Markovića. U 54. minutu imala je Crvena zvezda lepu akciju. Kombinovali su igrači Zvezde ispred šesnaesterca, odlučio se Marin na šut, ali je bio izblokiran.

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

Pet minuta kasnije nakon centaršuta ‘tukao’ je glavom i Tomane, ali ponovo kraj gola. Slična situacija u 65. minutu kao kod penala Rodića. Pankov je pogrešio, Bjedov krenuo ka golu pao je u šesnaestercu, a Perendija je smanjio na 2:1.

Razljutila se Crvena zvezda nakon primljenog gola. Marko Gobeljić je postigao prvi gol u sezoni, pokušao je da uputi centaršut, lopta mu se odbila nazad, odlučio se da drugi put oproba šut i povisio na 3:1. Samo mdva minuta kasnije Garsija je bio ispred gola, uspeo je samo da pogodi Markovića. Opao je tempo do kraja meča, te su Crveno – beli upisali pobedu od 3:1. 

CRVENA ZVEZDA – RAD 3:1 (2:0) (STATISTIKA MEČA) 
(Pavkov 6, Marin 39p, Gobeljić 76 – Perendija 66p)

Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Đorđe Maksimović

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić – Jovančić, Vulić, Garsiјa, Marin – Pavkov, Tomane (Van la Para 73).

RAD: D. Marković – Nikolić, Perendija, Petrović, Milošević – Stjepanović, Busnić, D. Živković – V. Trifunović (Riznić 58), Ilić (Kasalica 71), Bjedov. Klupa: Mićanović, Tanović, Roganović, Kasalica, Bašanović, M. Trifunović, Riznić.

Superliga Srbije 12. kolo

Petak

Čukarički – Vojvodina 0:0

CRVENA ZVEZDA – RAD 3:1 (2:0)
(Pavkov 6, Marin 39p, Gobeljić 76 – Perendija 66p)

Subota

15.00 Mladost – Partizan
18.00 Voždovac – Mačva
18.00 Javor – TSC
18.00 Proleter – Radnik
18.00 Radnički – Napredak
18.00 Spartak – Inđija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić 

0
0

2 Komentara

  1. Sramota je od Milojevića što stalno zapostavlja domaće igrače kao Jevtovića, Vukanovića i Simića koji ne mogu doći do izražaja pored ovih gromada kakve su La Para, Ben i Garsija! Dok ovi “kapitalci” imaju odrešene ruke i igraju do mile volje, dotle Jevtović, Vukanović i Simić dobijaju šansu na apotekarsku kašičicu, jednom u svakoj 10-toj utakmici u zaustavnom vremenu! Ali, znam i to da Milojević ne voli brzu igru, pa mu brzi igrači poput Jevtovića, Vukanovića i Simića nisu potrebni, jer on ne zna kako da ih upotrebi! Je li žalosno videti onakav stadion kao što je Marakana, da zvrji prazan po idealnom vremenu u noćnim satima, kao što je bio sada slučaj na utakmici Zvezda-Rad?! A, krivac je Milojević koji još nije u stanju da učini da Zvezda igra brzo, borbeno, sa energijom i naravno sa presingom! Neće ljudi da gledaju onu sramotu od fudbalske igre a Milojević ih je rasterao!

    0
    0
    Odgovori
  2. Navijam za Zvezdu od pamtiveka, ali ne podržavan ovakvo navijačko suđenje u njenu korist! Nema utakmice u kojoj Zvezdu i Milojevića ne poguraju smešni penali. Oni su inicijalna kapisla! Evropske sudije ne da ne bi svirale ovaj smešni penal za Zvezdu protiv Rada nego bi čak dali i karton onom igraču koji je pao kao pokošen u duelu sa golmanom Rada! Treći gol Zvezde je priznat posle igranja rukom strelca Gobeljića. Ekipa Rada je igrala odlično, pravo je osveženje u sporoj i jalovoj bunkeraškoj SLS. Nisam siguran da bi smo pobedili Rad da nas sudija nije pogurao?! Svi smo videli kako je igrao novi “kapitalac” Van la Para, igrač sa dve leve noge, koji je došao direktno iz druge engleske lige kao standardni rezervista! Time se potcenjuje naš srpski fudbal! HITNA PRIVATIZACIJA!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter