0
Evroliga

FOTO: FIBA

EVROLIGA: Drama u Pireju, nije pomogao Milutinov! Micić vodio Efes do pobede

Objavljeno: 18.10.19 u 23:47

Kompletirano je treće kolo košarkaške Evrolige.

Olimpijakos – Zenit 68:77 

Nakon drame u Pireju Zenit je uspeo da savlada Olimpijakos nakon produžetka. Ruski tim imao je šest poena prednosti u poslednjem minutu, a sa dve trojke Puntera i Papanikolaua izborili su domaći produžetak. Ponitka je bio najbolji u ekipi Zenita sa 18 poena, dok su po 10 dodali Gustavo Ajon i bivši plej Partizana, Aleks Renfro. Pirejcima nije pomogla ni fantastična partija Nikole Milutinova, koji je imao dabl-dabl učinak sa 16 poena i isto toliko skokova. Isti broj koševa ubacio je i Punter.

Valensija – Anadolu Efes 83:78

Anadolu Efes je slavio u Valensiji rezultatom 83:78. Domaći tim je bolje odigrao prvo poluvrteme i stekao sedam poena viška pre odlaska na odmor. Odluka je pala u trećem periodu koji je turski tim dobio sa 13 poena razlike, ubacivši čak 30 koševa za 10 minuta. Valensija je uspela da se približi u nekoliko navrata u poslednjoj deonici, ali trijumf gostiju nisu uspeli da spreče. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Krunoslav Simon sa 19 poena, ali je junak trijumfa bio naš Vasilije Micić, koji je uz 15 poena imao i sedam asistencija. Ipak, najviše poena postigao je Bojan Dubljević iz Valensije. Crnogorac je ubacio 22 koša, uhvatio 7 lopti i imao 4 asistencije.

Barselona – Alba 103:84

Dileme oko pobednika nije bilo u Barseloni, gde je domaći tim, pred dolazak u Beograd, pobedio nemačku Albu. Samo u prvoj četvrtini Nemci su bili bolji, dobili su taj deo igre sa 6 poena prednosti, ali su već na poluvreme Katalonci otišli sa vođstvom. U trećoj i četvrtoj deonici Barsa je dodala gas i lako stigla do treće pobede, pa je sada na čelu tabele sa maksimalnim učinkom, uz moskovski CSKA. U pobedi domaćih istakla su se trojica košarkaša. Kori Higins je postigao 22 poena, Nikola Mirotić 18, a Ante Tomić 15. Kod Berlinaca zapažen je bio Rokas Giedraitis sa 17 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: FIBA

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter