0
Auto Moto

FOTO: YouTube

SEBASTIJAN FETEL: Mercedes je skoro savršen, moramo još da radimo

Objavljeno: 15.10.19 u 14:05

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da Mercedes ove godine radi na skoro savršenom nivou, a da njegova ekipa mora da popravi „mnogo malih stvari“, kako bi pobedila šestostrukog uzastopnog šampiona Formule jedan u konkurenciji konstruktora.

Mercedes je u nedelju na stazi Suzuka osvojio šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora posle pobede Valterija Botasa i trećeg mesta Luisa Hamiltona. Nemački tim će ove sezone postati prvi u istoriji koji će osvojiti šest uzastopnih „duplih kruna“ titule u konkurenciji vozača i konstruktora, pošto se za titulu bore samo Hamilton i Botas.

Mercedes je oborio rekord Ferarija, koji za razliku od prethodne tri godine, ove sezone nije uspeo da parira ‘srebrnim strelama’. Tako je bilo i u nedelju, kada su obojica vozača Ferarija Fetel i Šarl Lekler startovali iz prvog reda, ali su bili sporiji od Mercedesa. Takođe, Fetel je pogrešio na startu, a Lekler se sudario sa Maksom Verstapenom iz Red Bula.

‘Teško je’, rekao je četvorostruki svetski prvak Fetel, odgovarajući na pitanje o borbi sa Mercedesom.

– Ne možemo da vidimo šta rade, ali gledano spolja, oni su veoma blizu savršenstvu svaki put kada izadju na stazu, konstantni su i prave malo grešaka. To je deo njihove snage, ali ako osvojiš titulu konstruktora četiri trke pre kraja, očigledno neke stvari radiš bolje od svih ostalih. Ako bismo ulazili u detalje, može da se raspravlja šta njihov bolid radi bolje od našeg, ali mislim da nije u tome stvar, radi se o timskom radu – naveo je Fetel, preneo je Skaj.

On je rekao da njegova ekipa ima sastav, posvećenost i pamet, ali da mora sve stvari da radi bolje.

– To je mnogo malih stvari, ne jedna stvar koju moramo da popravimo, već mnogo sitnica koje moramo bolje da radimo, svako od nas i to je jedini način kojim možemo da pokušamo da napravimo iskorak. Nadam se da će im (Mercedesu) postati pomalo dosadno – dodao je nemački vozač.

Uoči početka sezone Ferari je smatran favoritom, ima veću brzinu na ravnom, ali Mercedes je pobedio u prvih osam trka i bio je na visokom nivou tokom sezone, iako je Ferari imao pet uzastopnih pol pozicija.

Fetel je u Japanu zauzeo drugo mesto, ali sa više od 13 sekundi zaostatka za pobednikom Botasom, dok je Lekler bio šesti, ali je posle kazne pao na sedmo mesto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter