1
Domaći fudbal

FOTO: Instagram / fudbalskisavezsrbije

KVALIFIKACIJE ZA EP: Neubedljivi ‘orlovi’ slavili, Mitrović vodio Srbiju do pobede!

Objavljeno: 14.10.19 u 22:37

Fudbaleri Srbije gostovali su Litvaniji u 8. kolu kvalifikacija za Euro 2020 godine.
Nakon uspavanke u prvom poluvremenu Srbija je na početku drugog poluvremena zaigrala znatno bolje i došla do brza dva pogodka, strelac oba za Srbiju bio je Aleksandar Mitrović, dok je Donatas Kazlauskas u 79. minutu  smanjio na konačnih 2:1. 

Aleksandar Mitrović je na proigravanje Radonjića imao prvu šansu. Šutirao je napadač Fulama, a dvojica igrača bila su pored njega, te je lopta završila preko gola. Već u sledećem napadu imali su naši fudbaleri dobru priliku, ali su se spetljali Kostić i Ljajić. Dobro je Srbija počela meč, imali su ‘orlovi kontrolu na samom početku’. Nakon desetak minuta oslobodili su se domaći pritiska i pokušali da priprete preko kontre. Golubickas je povukao kontru, ali niko sa druge strane nije ispratio njegovu loptu.

FOTO: FSS

Dosta je usporio ritam u nastavku meča, nakon uvodnih šansi narednu je imao Luka Milivojević u 26. minutu oprobao se sa 26. metara ali je dobro reagovala odbrana. Tri minuta kasnije Milivojević je centaršutom našao Mitrovića, a napadač ‘orlova’ šutirao je glavom, Černijauskas uspeva da otkloni opasnost nakon parade. Igrao se 33. minut pogrešio je Marko Dmitrović, odleteo je u prazno, ali mu je ‘leđa’ čuvao Aleksandar Kolarov koji je sprečio opasnost po gol. Velika šansa za domaćina u 36. minutu Matilevičijus je glavom pucao kraj stative. Potom je u završnici poluvremena Kolarov probao sa preko 40 metara, ali uprkos nesigurnoj reakciji Černijauskasa nije bilo problema po gol domaćina.

Znatno bolja igra na početku drugog poluvremena reprezentacije Srbije, a stigli su i golovi. U 49. minutu Aleksandar Mitrović je sačekao dodavanje Adema Ljajića i plasirao je loptu u nebranjeni deo mreže. Postigao je Mitrović 30. gol u reprezentaciji, a četiri minuta kasnije i 31. gol.

Po sedmi put u šest mečeva Mitrović je zatresao mrežu, a tome je kumovala asistencija Adema Ljajića. Oprobao je udarac i Nemanja Radonjić u 69. minutu, ostao je sam nakon polukontre, šutirao je, ali je golman domaćina bio na mestu. Pravo niotkuda šest minuta nakon ulaska u igru Kazlauskas je probio i smanjio prednost Srbije na 2:1.

U završnici meča terensku inicijativu imali su domaći, Kazlauskas je zadavao dosta glavobolja našoj odbrani i bio je pravo osveženje za domaćina na terenu. Mitrović je nakon centaršuta Nemanje Radonjića Mitrović je imao priliku za treći gol, ali je njegov udarac glavom završio direktno u čuvara mreže Litvanije. Veliku priliku imali su u trećem minutu nadoknade Litvanci, Kazlauskas je kreirao akciju, poslao je centaršut do Laukžemisa, a on glavom šutira tik uz stativu Dmitrovića. Na kraju ipak 2:1 za Srbiju. 

LITVANIJA – SRBIJA 1:2 (0:0)
(Mitrović 49, 53 -Kazlauskas 79)

Litvanija: Černiauskas – Baravikas, Klimavičijus, Girdvainis, Mikoluiunas, – Golubickas ( od 73. Kazlauskas), Šimkus, Vorobjovas – Verbickas (od 56. Žulpa), Lasickas – Matulevičijus (od 64. Laukzemis). Selektor: Valdanas Urobonas.

Srbija: Dmitrović – Miletić, Milenković, Kolarov, Mladenović – Maksimović, Milivojević – Radonjić, Ljajić (od 84, Gudelj), Kostić (od 46. Gaćiniović) – Mitrrović. Selektor: Ljubiša Tumbaković.

FOTO: Instagram / fudbalskisavezsrbije

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter