0
Ostali sportovi

FLEŠ IZ KRAGUJEVCA: Radnički ubedljivu u Beogradu, sjajna partija Ajlin Bjelak!

Objavljeno: 14.10.19 u 09:10

Rukometašice Radničkog  su u okviru 3. kola super B lige za žene savladale ekipu Beograda u gostima rezultatom 37-26,poluvreme 12-13 i trećom,uzastopnom pobedom ostale na čelu tabele.

Nije sve krenulo po dobru za Kragujevčanke.Ekipa Beograda u svojim redovima ima par kadetskih reprezentativki i odmah na startu utakmice su pokazale zube favorizovanim gošćama.Nakon rezultatske klackalice,domaćin prvi stiče osetniju prednost ( 6-3,13.min).U tom periodu odbrana Radničkog je solidno funkcionisala,no par promašenih kontri su dovele do rezultatskog minusa.Reagovao je šef struke Kurandić tajm-autom,no gostujućim igračicama je trebalo čitavih 13 minuta da ponovo dođu do egala ( 10-10,27.min) golom Mileve Knežević.Na veliki odmor se ipak odlazi minimalnom prednošću ekipe Beograda ( 13-12).

Drugo poluvreme i drugačiji pristup igri je vrlo brzo urodio plodom.Skinula je 3 uzastopna  šuta Jelena Pojužina,sevnule su kontre,najjače oružje gošći i već u 35-om minutu golom Ajlin Bjelak, na semaforu je stajalo 13-16.Poslednji trzaj Beograđanki je usledio 2 minuta kasnije ( 16-17,37.min) a nakon toga kreće „crvena furija“ i već tada je bilo jasno ko će osvojiti 2 boda.Agresivna odbrana je urodila plodom,proradila su krila Željana Pojužina i Ksenija Petrović,raspucao se bekovski trio gošći,Ajlin Bjelak je pravila dar-mar na liniji od 6 metara i samo je bilo pitanje kolikom prednošću će se završiti meč.Stručni štab Radničkog je ukazao šansu i rezervistima,koje su znalački privele utakmicu kraju konačnim rezultatom 31-20.

U redovima domaćina najefikasnije su  bile Andrea Savić i Iva Đuran sa 7 pogodaka, dok su se kod Radničkog istakle Ksenija Petrović sa 8,a u stopu su je pratile Teodora Veličković,Ajlin Bjelak i Jovana Stoiljković  sa po 6 postignutih  golova. 

Igrač utakmice : Ajlin Bjelak

 RK Beograd  –RK Radnički:26-37 (13-12)

Beograd: Hala “SC Šumice”. Gledalaca : 150
Sudije: Branislav Ćirković,Dejan Martinović 
Sedmerci: Beograd 9 (8), Radnički 4 (2)
Isključenja: Beograd 14 min, Radnički 14 min

Beograd  :  Popović, Živković, Aleksić, Ignjatović, Savić 7, Nađ, Rogulja 5, Ilić 3, Petrović 1, Korać 1, Paruševa, Mitrović 2, Todorovski, Đuran 7, Mitrovski, Ibraimov.

 Radnički :   J.Pojužina ( 8 odbrana), Veličković 6, Srećković, Bjelak 6, Nedeljković, Vasić 1, Knežević 3, Blagojević 1, Hasanović ( 5 odbrana), Vlašković, Filipović, Todorović, T.Petrović 2, K.Petrović 8, Stoiljković 6, Ž.Pojužina 4. 

Narednog vikenda rukometašice Radničkog će ugostiti rivala iz prošlogodišnjeg baraža,ekipu “Mladi radnik” iz Radinca

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter