8
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Ziga Mikeli / Primorska

ABA LIGA: Partizan pucao ‘ćorke’ u Sloveniji, Primorska ubedljivo nadigrala uspavane crno-bele (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.19 u 19:59

U drugom kolu ABA lige Partizan je gostovao ekipi Primorske koja je uspela da slavi protiv predstavnika iz Srbije.

Partizan je početkom nedelje slavio u Evrokupu protiv Tofaša,  a čini se da su crno-beli svu energiju potrošili u tom meču. Partizan je bio neprepoznatljiv u dvorani ‘Bonifika’ i od prvog sudijskog podbacivanja imali su zaostatak. Na kraju zaslužena pobeda Primorske 68:56.  Najefikasniji u redovima Primorske bio je Heris sa 16 poena, pratili su ga Šiško i Vončina sa 13 i Jagodić Kuridža sa 11 poena. U Partizanu je Zagorac postigao 10 poea, Gordić poen manje, a Volden 8 poena.

Dobro je Primorska otvorila utakmicu. Dve brze trojke dale su domaćinu vetar u leđa. Za crno-bele prve poene dao je Rade Zagorac i na semaforu je nakon dva minuta bilo 10:3. Haris je već u sledećem napadu doneo dvocifrenu prednost domaćinu, a odgovorio je Volden trojkom sa druge strane. Uspavano je Partizan delovao u prvoj četvrtini u kojoj su domaći imali dvocifrenu prednost sve do poslednjih trenutaka deonice kada su se crno-beli spustili na 22:14.

FOTO: Ziga Mikeli / Primorska

Znatno bolje je Partizan otvorio drugu deonicu, uspostavili su crno-beli kontrolu na obe strane, te su drugu četvrtinu otvorili sa 3:8. Dosta dinamičnija bila je druga četvrtina, Partizan je nakon pet minuta bio na minus pet. ‘Parni valjak’ je održavao minus od pet poena tokom završnice deonice. Činilo se da domaći svesno šalju crno-bele na liniju za slobodna bacanja kako bi razbili ritam koji su gosti uhvatili u završnici poluvremena. Mozli je u pri rezultatu 36:28 napravio faul u napadu, ali sa druge strane odbranio se Partizan i upravo tim rezultatom crno-beli su otišli na pauzu.

FOTO: Ziga Mikeli / Primorska

Promašivao je Partizan na početku treće četvrtine. Nedostajala je tečna igra, koja je u prethodnim mečevima krasila crno-bele. Ali je poenima Pejdža uspeo gostujući tim ponovo da prednost svede na osam poena zaostatka. Partizan nije imao rešenja za dalekometnu paljbu Primorske koja je do polovine treće četvrtine šutirala 7/17 za tri, a crno-beli sa druge strane 4/13. Šiško i Heris su rešetali mrežu Partizana, a prednost domaćina sredinom treće deonice bila je 50:34. U najlošijoj četvrtini na meču Partizan je u jednom trenutku dozvolio protivniku da ode na 18 poena prednosti, ali je ipak do kraja četvrtine uspeo da svede zaostatak pred poslednju deonicu na malo prihvatljiviji rezultat 54:39

Gordić je lepo proigrao Zagorca koji je ostao sam za prve poene i to van linije 6,75 za crno-bele u poslednjoj deonici. Šiško je rano napravio četiri faula, te će Partizan imati više prostora za igru u nastavku. Trinkijeri je u ranoj fazi poslednje deonice potrošio poslednji tajm-aut u pokušajima da razbudi svoje igrače.  Imali su gosti seriju od 6:0, sveli zaostatak na dvanaest poena zaostatka. Gordić je imao priliku da sa tri slobodna bacanja dodatno umanji zaostatak, ali je promašio dva od tri slobodna bacanja. Zagorac je odlični odigra odbranu, krenuo je u kontru Pejners, a Jagodić-Kuridža mu je ‘zalepio’ blokadu, da bi potom Gordić posle dugo vremena spustio Partizan na jednocifrenu prednost. Zaigrao je u poslednjoj deonici Partizan dobru odbranu, posebno u završnici. Ipak, dvocifrena prednost za Primorsku na kraju 68:56

Primorska – Partizan 68:56 (22:14; 14:14, 20:11; 12:17)

Primorska: Holt 7, Haris 16, Čakarun, Bakarič, Kosi, Lazić, Marinković 6, Marinković 6, Hodžić 10, Jagodić-Kuridža 11, Dimec 4, Šiško 13, Vončina 13

Partizan: Volden 8, Zagorac 10, Pejdž 3, Gordić 9, Parahuski 4, Jaramaz 6, Miletić, Veličković 3, Birčević 4, Janković 1, Pejners 6, Mozli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: Ziga Mikeli / Primorska

0
0

8 Komentara

  1. JANKOVIC I PEJNERS NISU
    ZA PARTIZAN. NEMAJU
    NIKAKAV KVALITET. TREBA
    DVA NOVA IGRACA I JEDAN
    BEK SUTER. SA OVIMA MI
    SMO PROSECNA EKIPA.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma jos para drzavo siper u ovu rupu bez dna. Jos sedam amerikanaca da dovedu a ove da otpuste pa cete im vi platiti,ne sekiramo se za to. Jos play,cenatr i sest amerikanaca i pali se masina.Penzioneri izvinite ali spremite se na jos 10 posto.

    0
    0
    Odgovori
  3. OSTOJA ODLAZI I SA SOBOM POVEDI JARAMAZA, JANKOVICA, GORDICA, PEJNERSA..!!! TOTALNI BOJKOT SVIH TEKMI DOK SE DV NE VRATI NA KLUPU SVETINJE !!! SRAMOTA !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter