0
Fudbal

FOTO: Printscreen

SVE JASNO: Ukrajina ode na Euro, Portugalcima ostala još samo overa, Srbija mora u baraž (VIDEO)

Objavljeno: 11.10.19 u 23:08

U ‘B’ grupi kvalfikacija za Evropsko prvenstvo u kojoj se nalazi Srbija posle večerašnjih duela skoro je sve jasno.

Ukrajina je i definitivno izborila plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je večeras pobedila Litvaniju sa 2:0 i našoj selekciji odmakla na devet bodova razlike. To znači da Ukrajinci u poslednja dva kola mogu da izgube od Portugalije i nas sa četiri gola razlike i da se plasiraju u na Euro.

UKRAJINA – LITVANIJA 2:0 PORTUGALIJA – LUKSEMBURG 3:0

Ukrajincima je bila potrebna pobeda i da veliko slavlje počne. Litvanija nije bio protivnik dorastao za iznenađenje – 2:0. Domaćin je poveo golom Malinovskog u 29. minutu na asistenciju Moraeša, da bi isti igrač postavio konačnih 2:0 u 58. minutu.

Portuglaci su takođe jednom nogom na Evropskom prvenstvu. Dovoljna im je još jedna pobeda, a sigurno će je zabeležiti protiv Litvanije kući ili Luksemburga u gostima, a možda već u ponedeljak u Ukrajini.

Aktuelni šampion Evrope je pobedio Luksemburg sa 3:0. Domaćin je poveo u 16. minutu preko Bernarda Silve. Na drugi gol se čekalo do 65. minuta i majstorskog loba Kristijana Ronalda. Konačnih 3:0 postavio je Guedeš.

Srbiji sad ostaje baraž u kom će joj rival prvo biti Norveška, a potom Škotska ili najverovatnije Bugarska.

ČEŠKA – ENGLESKA 2:1

‘Knedličke’ su žive. Česi su u Pragu napravili senzaciju i pobedili su Englesku sa 2:1. ‘Gordi albion’ je poveo golom Kejna iz penala u 5. minutu. Samo četiri minuta kasnije Češka je izjednačila, posle gužve u kaznenom prostoru najbolje se snašao Brabec i pogodio za 1:1. Englezima je presudio Ondrašek u 85. minutu na dodavanje Masopusta.

U drugom meču ove grupe Crna Gora i Bugarska su u Podgorici odigrale nerešeno 0:0. Englezi su u ‘A’ grupi prvi sa 12 bodova, koliko ima i druga Češka sa utakmicom manje. Takozvano Kosovo je treće sa osam bodova i utakmicom manje.

KVALIFIKACIJE ZA EP:

‘A’ grupa:

Češka Republika – Engleska 2:1 (1:1)
(Brabec 9, Ondrašek 85 – Kejn 5 penal)

Crna Gora – Bugarska 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

‘B’ grupa:

Ukrajina – Litvanija 2:0 (1:0)
(Malinovski 29, 58)

Portugalija – Luksemburg 3:0 (1:0)
(Silva 16, Ronaldo 65, Guedeš 89)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

‘H’ grupa:

Andora – Moldavija 1:0 (0:0)
(Valves 63)

Island – Francuska 0:1 (0:0)
(Žiru 66 penal)

Turska – Albanija 1:0 (0:0)
(Tosun 90)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter