7
Domaći fudbal

FOTO: Fss.rs

NOVI SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Sudija Nikolić pretio nekadašnjem arbitru Radomanu zbog komentara utakmice Napredak-Zvezda!

Objavljeno: 11.10.19 u 22:00

Srpski fudbal sve dublje tone u blato, a ovaj skandal bi najzad morao da probudi sve fudbalske radnike, ali i državu.

Kako saznaje ‘Informer’, bivšem srpskom fudbalskom arbitru Miroslavu Radomanu prećeno je preko telefona posle komentara na sporne situacije iz utakmice Napretka i Crvene zvezde odigrane prošlog vikenda u Kruševcu.

Miroslav Radoman je tada kritikovao sudiju tog meča Bojana Nikolića, a onda je usledio skandal. Ovaj je dva puta zvao Radomana i navodno mu pretio, što je prijavljeno policiji. Bojan Nikolić je potvrdio da je zvao Radomana dva puta, ali da mu nije pretio. Kako ‘Informer’ saznaje, tužilac je ovo okarakterisao kao Krivično delo Ugrožavanja sigurnosti.

Podsetimo šta je Miroslav Radoman rekao povodom spornih situacija na utakmici Napretka i Crvene zvezde.

– Gol Degeneka je čist! Ispravan pogodak. Greška sudije! Taj sudija je imao mnogo grešaka. Prva je u 9. minutu, kada nije svirao kazneni udarac za Crvenu zvezdu, jer je odbrambeni igrač Napretka Bjeloš udario laktom Bena, fudbalera Zvezde. To je penal i isključenje za igrača Napretka. Baš ovaj detalj pokazuje kakav je to nivo sudije. Uputstva kod učenja za suđenje kažu da je fokus dešavanja u kaznenom prostoru ili u blizini gola, meri se dobit za ekipu – rekao je tada Radoman i dodao:

– I onda još jedna greška. Rekao bih kompenzacija za ono što ranije nije svirano. Dosuđen je kazneni udarac nad Benom koji nije postojao. I na kraju, pogrešio je sudija kod gola Marina. Prema novim pravilima igre, saigrač izvođača ne može da stoji u zidu ako ima više od dva igrača u zidu, a to je ova situacija, može metar ispred ili metar iza. Ovde se desilo da je Marinov saigrač stajao u zidu i tuda je lopta prošla. To je neispravan pogodak. Sudija je morao preventivno da deluje i da ga skloni iz zida. To je greška koja je odlučila pobednika.

0
0

7 Komentara

  1. alo, Djovinko nije dovoljno ga kazniti 2-3 utakmice nesudjenja. Za onako flagratna krsenja pravila (gol protiv Indjije, i gol protiv Napretka) sudiju krivicno goniti neka na sudu objasni npr. zasto nije Vukanovica uklonio iz zivog zida prilikom sl. udarca Marina. Namerno ga je pustio da tu stoji. U svim sferama zivota takvo i toliko nanosenje stete drugome krivicno se sankcionise. Jos sam za jednu stvar kad sudije namerno grese, a te greske prourokuju ogromnu stetu: javno zigosati te ljude (bez fizickog maltretiranja njega i njegove porodice, ali ga obeleziti u medijima, na drustvenim mrezama i u licnim kontaktima, u toj meri da covek zaista tesko da ce upirati svim silama da bude fud. sudija ( inace sam ubedjen da sudije sto se zvezde tice dobijaju instrukcije sa visokih drzavnih mesta, jer to lici na coveka gospodara zivota i smrti u ovoj napacenoj drzavi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Jaan bio gledaj sta vam je sudija svirao, bruka jedna, a cemu onoliko produzenje proti v Napredka. Uopste nije bilo razloga za vise od 4 minuta. Evo mandove sudija vam je dodelio pobedu protiv Indjije i protiv Napretka. Novo pravila vaze za cemernog Terzica kome polako suzavaju krug kretanja 9 penali za gance postoje i sa 17 metara, i dozvoljeno je samo da ganci mogu imati musavog u zivim zidu, za sve timove Evrope ova pravila ne vazi). Zamisli realnu tabelu cemerne i nesrecne ling-long lige.

    0
    0
    Odgovori
    • Sudija nije dodelio nista da je sudio ispravno Zvezda bi svakako pobedila. Pogledaj ofsajd koji je dosudio Ivanicu protiv Indjije a da to nije bio.Dakle jos tada bi bilo 1:1. Kao drugo,protiv Napretka je u 9-om minutu utakmice da dosudi penal Zvezdi i da istera igraca Napretka.Znaci jos na pocetku bi Zvezda povela i verpovatno sa igracem vise pobedila barem 5:0 ali koga briga,grobarska masinerija stampa. E pa uradjen je snimak svih spornih situacija,nije ni Zvezda glupa vise da cuti na vasu propagandu kao 2016-te gde ste oteli titulu.

      0
      0
      Odgovori
  3. I na kraju kada procitamo dakle.Zvezda je ostecena jos na ppocetku meca gde bi verovatno povela i imala igraca vise. Ovako su bili 11 na 11 celu utakmicu i Zvezda je imala 22 udarca na gol a Napredak jedan. Sta bi bilo sa igracem vise? Zvezda bi ih dobila barem 4-5 razlike. Ali eto,svi se hvataju za gresku koja je dosudjena u korist Zvezde. To je isti slucaj sa Indjijom. Ivanic ide sam na golmana,sudija svira nepostojeci ofsajd.I umesto tada da bude 1:1 a to je bio pocetak drugog poluvremena covek je svirao nepostojeci penal van sesnaesterca. Ne verujem da je namerno jer ocigledno nije video iz razloga sto su oba igraca pala unutar sesnaesterca ali u svakom slucaju sudija je pogresio sto se kasnije ustanovilo.I na derbiju istu, sudija ponisti cist gol Zvezdi.Dakle vise je Zvezda ostecena ali koga briga,vise se prodaju novine kada se pise kontra.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter