0
Evropske lige

KARLOS OTKRIO TAJNE ‘GALAKTIKOSA’: Trener nas da treniramo ujutru, trajao je deset dana, a kad su nam zabranili vino i pivo…

Objavljeno: 11.10.19 u 11:41

Bio je jedan od najboljih levih bekova u istoriji fudbala. Roberto Karlos je sa Brazilom došao do titule Svetskog prvaka, a status legende stekao je u Realu za koji je nastupao od 1996. do 2007 godine.

Karlos je u razgovru za portugalski Kanal 11 objasnio na koji način su živeli ‘Galaktikosi’ čuvena generacija Reala sa Ronaldom, Luisom Figom, Zinedinom Zidanom, Robertom Karlosom, Dejvidom Bekamom...

Ronalda sam upoznao 1993. Uvek smo bili cimeri i u klubu i u reprezentaciji. Više sam puta spavao s njim nego s vlastitom ženom – priča danas 46-godišnji Karlos.

Potom je ispričao anegdotu o tome kako su ‘Galaktikosi‘ upravljali klubom.

U Realu smo imali običaj pre večere popiti pivo, a za večerom na svakom stolu su uvek bile barem dve boce vina. Dođe za trenera Vanderlei Luksemburgo. Naš čovek, Brazilac. Ronaldo i ja pre druge utakmice koju je vodio sednemo i lepo mu kažemo: ‘Profesore… Tu ljudi imaju neke svoje običaje kojih se drže. Vidjet ćete o čemu se radi, samo nemojte pokušati mijenjati običaj. Ne uzimajte nam pivo pre večere i vino za vrijeme večere‘ – priseća se Karlos.

Luksemburgo ih na njihovu žalost nije poslušao.

– Najpre je ukinuo pivo. Onda je ukinuo vino. U Realu je trajao tri meseca – objasnio je Karlos.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MUČILA SE SRBIJA: Mitrović u završnici meča doneo pobedu Srbiji, Paragvaj meč završio sa igračem manje!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

U nastavku se prisetio još jednog trenera koji po njegovim rečima ‘nije znao gde dolazi’.

Hoze Kamačo klupska i španska reprezentativna legenda. Ozbiljan čovek, gospodin. Došao je, sa svakim se osobno rukovao, to traje i traje… Mi sve čekamo neki prvi govor, a on samo kaže: „Da vas sutra u 7 ujutru vidim na treningu. Sve do jednoga“ On je trajao… deset dana – opisivao je Karlos kako se ekipa koja nikad nije trenirala pre 10:30 rešavala nepodobnih trenera.

Ipak, jedan trener ih je razumeo i zbog toga je beležio uspehe.

Visente Del Boske je imao fantastične uspehe i sa Realom i sa Španijom jer je sve razumeo. Bili smo Ronaldo, Figo, Raul, Zidan, Bekam, Ramos, Kasiljas, ja… Moglo je biti jako opasnih situacija, ali sami smo sve držali pod kontrolom i nije bilo pametno doći pa uvoditi neka nova, radikalno drugačija pravila – kazao je Karlos.

Na kraju se dotakao luksuznog života koji su vodili.

Završi utakmica, sedne svako u svoj auto i onda se opet sretnemo na aerodromu. Ronaldo sjedne u svoj privatni avion, Zidan u svoj, Figo u svoj, ja u svoj itd. I niko nema pojma gde ovi drugi idu. Bili smo mladi i puni para pa smo radili takve gluposti. Sećam se da sam pratio kada imamo utakmice subotom pa da onda u nedjelju mogu odleteti uživo gledati Formulu 1 pa gdje god se na planeti vozilo – rekao je Roberto Karlos.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter