0
Košarka

IZ EVROLIGE U DINAMIK: Mert Akaj stigao na Dorćol

Objavljeno: 10.10.19 u 14:48

Dinamik sa zadovoljstvom saopštava da je ugovor sa našim klubom potpisao mladi reprezentativac Turske Mert Akaj, jedan od najtalentovanijih mladih evropskih igrača.

Mert je prošao pripremni period sa Dinamikom, i nakon kraćeg zastoja u administrativnim procedurama, odigraće prvu zvaničnu utakmicu u Nedelju protiv Borca iz Čačka.

Mert ima 19 godina, visok je 196cm i igra na poziciji plejmejkera. Prošle godine je nastupao za tursku Darušafaku, gde je u okviru Evrolige beležio prosečno 11 minuta po meču uz 3 poena po utakmici.

– Želim da istaknem da sam jako srećan što sam u Dinamiku i uzbuđen sam što ću zaigrati u nedelju. Iako je Dinamik mlad klub, prisutna je porodična atmosfera i osećam se odlično. Osim mojih saigrača koji su mi dosta pomogli, trener Miro Alilović je jedan od glavnih faktora zbog kojih sam odlučio da dođem u Beograd. Njegovo iskustvo u razvoju igrača mi puno znači i mislim da ću tako najbolje ostvariti svoj cilj – igranja košarke na najvišem nivou u Evropi. Naš cilj je da sezonu završimo na vrhu tabele u domaćoj i regionalnoj ligi, kao i da igramo košarku kojoj ćemo uživati i mi i publika. Nisam bio siguran kako ću se adaptirati u Beogradu, ali sam se jako brzo navikao. Grad je veoma lep, kao manja verzija Istambula i presrećan sam što sam ovde.

Dinamik će u Nedelju u 19 časova u Hali Sportova na Novom Beogradu igrati derbi Košarkaške lige Srbije protiv ekipe Borca iz Čačka, koja je verovatno jedna od najvećih rivala dorćolaca u borbi za prvo mesto na tabeli.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter