1
Domaći fudbal

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

ALBANCI SA KOSOVA PONOVO PO SVOM: Zvezda nema dozvolu za ulazak na KIM!

Objavljeno: 08.10.19 u 15:40

Činilo se da su svi problemi vezani za odigravanje 1/16 finala Kupa Srbije otklonjeni, ali je meč Trepče i Crvene zvezde i dalje pod znakom pitanja.

U izjavi za RTK 2 generalni sekretar tzv FS Kosova Erold Salihu istakao je da oni nisu dozvolili da se u Zvečanu odigra zvanična utakmica, već da mogu da se igraju samo prijateljske i da oni nemaju problem da u takvoj situaciji dođu Crvena zvezda i Partizan.

– Utakmica FK Trepča i FK Crvena Zvezda odigrava se na tuđoj teritoriji i za to je potrebna saglasnost Fudbalskog saveza Kosova. U Srbiji će sigurno sada da se pitati – zašto? Rećiću vam vrlo iskreno, nikada, čak ni u vreme Jugoslavije, od 1946. godine Fudbalski savez Kosova nije bio član Fudbalskog saveza Srbije, već je bio punopravni član Fudbalske federacije Jugoslavije. Znači, nikada nije bilo takmičenja na teritoriji Kosova. Sada se našao neko dovoljno pametan da zvaničnu utakmicu igra na teritoriji Mitrovice, što se kosi sa statutom Fudbalske federacije Kosova, FIFA i UEFA. Pisali su da imaju odobrenje Fudbalske federacije Kosova, što apsolutno nije tačno. Mi nikada nećemo dati takvo odobrenje. Uvek ćemo dozvoliti da dođu i Zvezda i Partizan ili ko god, ali samo za prijateljske utakmice i utakmice humanitarnog karaktera. Zvanične utakmice ne može biti – istakao je Salihu.

Kaže da utakmica sutra od 14 časova po njima neće biti legitimna i da je na policiji da to spreči.

– Fudbalska federacija Kosova nije policija da to spreči. Obavestili smo policiju, FIFA i UEFA. Sve ovo nije trebalo ni Fudbalskom savezu Srbije koji se sigurno nije ni pitao o ovome, mislim da je ovo stav države Srbije. U vreme kada se pokušava zbližavanje dva naroda, uvek se stvori neki veštački problem, u ovom slučaju preko Fudbalskog saveza Srbije. Zato smatram da je ovo jedan glup potez, izvinjavam se na izrazu, jer svakim danom imamo sve bolje odnose i sa Fudbalskim savezom Srbije i sa ostalim savezima u regionu. Opet ponavljam da nije trebalo da se dođe do razgovora o ovome i do stvaranja problema bez ikakvog razloga – zaključio je Salihu.

Sad ostaje da se vidi hoće li ekspediciji Crvene zvezde biti dozvoljeno da odigra meč sa Trepčom sutra od 14 časova.

0
0

1 Komentara

  1. Supermen iz Feketića je protivno Ustavu Srbije potpisao Sporazum o tzv. integrisanim granicama čime smo lažnoj državi dali mogućnost da postave policiju i carinu na granicama Kosova. Prema njihovom tumačenju mi smo Srbi sada uljezi na Kosovu i ne možemo prelaziti granicu bez njihovog odobrenja! Bravo za Supermena iz Feketića!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter