13
Domaći fudbal

MNOGO JE OSAM STRANACA: Evo šta predlaže Tomislav Karadžić…

Objavljeno: 02.10.19 u 22:30

Fudbalski klub Crvena zvezda podneo je inicijativu da se broj stranaca u Superligi Srbije podigne sa četiri na osam po timu.

O zahtevu Crvene zvezde za list ‘Danas’ govorio je nekadašnji predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić. On smatra da bi osam stranaca ugušilo domaće prvenstvo:

– Prvo, trebalo bi poštovati Statut FSS, odnosno tajming eventualnog uvećavanja broja stranaca u protokolima utakmica srpske Superlige. Drugo, razumljiva mi je potreba učesnika Lige šampiona i Lige Evrope za takvim pojačanjima, da bi mogli da se ravnopravno nose sa rivalima tamo, a tim pozitivnim rezultatima konstantno popravljaju svoj materijalan položaj. Ostali, platežno manje sposobni klubovi, trebalo bi da stave akcenat na rad s mlađim kategorijama. S tim što ni ovi „veliki“ ne bi smeli da zapostave svoju „proizvodnju“ prvotimaca – rekao je Karadžić.

On je izneo svoj predlog, ovaj broj stranaca bi bio po njegovoj meri.

– Trebalo bi imati meru u svemu, pa i ovome. Osam stranaca bi vodilo u „gušenje“ domaćih igrača, zbog čega mi se šest takvih fudbalera čini kao razumnija mera – zaključio je Karadžić.

0
0
13 Komentara
  1. Sto ovi pominju derbi doveli su opasnog igraca onog Jovanovica a koliko znam Zvezda ima dvadeset pobeda vise u derbiju zato CEZNJA,MRK,nego cujem da ste u avionu pevali za dom spremni ako ,ako,pokojni Njofra vas gleda sa neba ibio bi ponosan na vas

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter