0
Atletika

SP U ATLETICI: Japanac osvojio zlato u brzom hodanju na 50 kilometara, vrućina stvara probleme u Dohi

Objavljeno: 29.09.19 u 12:53

Japanski atletičar Jusuke Suzuki osvojio je danas zlatnu medalju u brzom hodanju na 50 kilometara na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Suzuki je prvi takmičar iz Japana koji je postao svetski šampion u brzom hodanju, a današnjom pobedom obezbedio je i plasman na Olimpijske igre naredne godine u Tokiju.

On je trku završio za četiri sata, četiri minuta i 20 sekundi. Zbog teških vremenskih uslova i velike vrućine brojni takmičari su odustali, uključujući i branioca titule, svetskog rekordera Francuza Joana Diniza.

– Ne osećam se kao da sam osvojio titulu. Očajnički sam želeo da završim. Olakšanje što sam uspeo je odličan osećaj. Poslednjih 16 kilometara bili su bitka protiv anksioznosti – rekao je Suzuki.

Srebrnu medalju osvojio je Portugalac Žoao Vieira rezultatom 4:04,59 sata i kao 43-godišnjak postao najstariji atletičar koji je osvojio medalju na svetskim prvenstvima.

– Srećan sam, ovo je veoma dobro. Za mene, ovo je bio pakao veoma, veoma toplo. Kako sam izdržao? Mnogo leda i hladne vode – rekao je Vieira i dodao da ne razmatra mogućnost završetka karijere, pošto želi da učestvuje na Igrama u Tokiju, preneo je BBC.

U petak se 28 maratonki povuklo iz trke zbog temperature od 32 stepena uprkos tome što je trka počela u ponoć. Vieira je kritikovao organizatore pošto je trka počela u 23.30 po lokalnom vremenu.

– To je vreme za odlazak iz noćnog kluba. Uglavom idem na spavanje u 22 časa – naveo je on.

Kanađanin Evan Danfi osvojio je bronzu rezultatom četiri sata, pet minuta i dve sekunde. On je trku počeo kao 28-godišnjak, ali je po njenom završetku, pošto je počela pola sata pre ponoći, napunio 29 godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter