0
Ostali sportovi

VATERPOLO, REGIONALNA LIGA: Porazi Partizana i Crvene zvezde, Radnički savladao Vojvodinu

Objavljeno: 28.09.19 u 23:14

U srpskom derbiju drugog kola Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca savladali su ekipu Vojvodine, na svom bazenu, rezultatom 12:9.

Šumadinci su sjajno startovali i prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 4:1, a u istom ritmu nastavili su i u drugom periodu, pa su na poluvreme otišli sa „plus pet“ – 7:2.

Međutim, u nastavku susreta Radnički je stao u napadu, promašio dva peterca i nekoliko igrača više i umalo od gotovog napravili veresiju. To su Novosađani iskoristili i krajem treće četvrtine prišli na „minus dva“ (8:6), a četiri i po minuta pre kraja na samo gol zaostatka – 9:8.

Ipak, izabranici Uroša Stevanovića nisu dozvolili iznenađenje, pa su golovima Filipa Jankovića i Nebojše Toholja otklonili sve dileme oko pobednika (11:8).

Kao i u prvom meču, najefikasniji bio je Nikola Lukić, sa četiri gola, a u stopu ga je pratio Filip Janković sa tri. U ekipi Vojvodine, Miloš Maksimović takođe je postigao tri gola, a kapiten Mirel Ćatović dva.

Posle dva odigrana kola, maksimalan učinak imaju samo Radnički, Solaris iz Šibenika i POŠK iz Splita. Pred Kragujevčanima su sada dva gostovanja, najpre u subotu ekipi Zemuna, a u sredu Medveščaku iz Zagreba.

Radnički – Vojvodina 12:9 (4:1, 3:1, 1:4, 4:3)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički“. Sudije: Ivan Raković i Ivanka Raković Krstonošić.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 3, Toholj 1, Frolov 1, Lobov 1, Dino 1, Panić, Radovanlija, Lukić 4, Tomašević, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović.

VOJVODINA: Vitorović, Marić, Maksimović, Marinković 4, Vujković, Murišić, Prekogačić 1, Ćatović 2, Tubić, Stojčić 1, Bolović, Trtović, Popadić, Marić 1. Trener: Bilić.

Crvena zvezda je na bazenu ‘Milan Gale Muškatirović’ poražena od dubrovačkog Juga rezultatom 6:12 (2:1, 3:1, 4:1, 3:3). I drugi beogradski klub loše je prošao ove večeri.

Partizan je u gostima ekipi Jadrana izgubio rezultatom 10:8 (1:2, 2:0, 2:2, 5:4). Tako su i crveno i crno-beli ostali na po jednom osvojenom bodu.

U trećem kolu Partizan će ugostiti Šabac, dok će Crvena zvezda ići na noge Mladosti u Zagrebu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter