0
Odbojka

FOTO: osssrb.org

IDEMO U FINALE: Atomska odbojka Srbije u petom setu i lekcija Francuzima pred 15.000 navijača u Bersiju!

Objavljeno: 27.09.19 u 23:30

Blistali su odbojkaši Srbije na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, ali maestralni su bili i u polufinalu. U pariskom Bersiju je snagu srpskog tima videla selekcija Francuske – 3:2 (25:23, 23:25, 25:21, 17:25, 15:7).

Pred oko 15.000 uglavnom francuskih navijača u „gradu svetlosti”, izabranici Slobodana Kovača nisu dobro započeli meč, odnosno, bolje je reći da nisu imali nikakvog rešenja za Ervina Ngapeta. Ipak, poen po poen i uspeli su da uhvate priključak.

Insistirali su srpski odbojkaši sa snažnim servisima, ali se u neizvesnoj završnici dosta grešilo i „trikolori” su ipak nekako prelomili set u svoju korist.

Međutim, rizik se „orlovima” isplatio već početkom drugog, u kom su munjevito poveli sa 4:0 servisima Aleksandra Atanasijevića.

Održavali su tri do pet poena vođstva do završnice u kojoj su stigli do šest set lopti, kada je rezultat glasio 24:18. Međutim, vezali su Francuzi pet vezanih poena na servisu Linela, sve dok on sam nije nagazio liniju i Srbija je tako izjednačila na 1:1.

Francuzi su tokom utakmice konstantno vršili pritisak na arbitre, a Kovač i njegov stručni štab prečesto su pravdu morali da traže putem video provere. Nervirao se selektor Srbije često, a bilo je situacija kada mu sudije nisu dozvoljavale popularni „čelendž”.

Kao i u prvom, i na početku trećeg se razigrao Ngapet i Francuska je sredinom seta imala osetnu prednost od četiri poena – 11:7. Ali, još jednom je Srbija odgovorila, a „iskru” je raspalio Uroš Kovačević.

Uveli su srpski odbojkaši u problem i primetnu nervozu rivala sa druge strane mreže, što je rezultiralo velikim preokretom i osvajanjem trećeg seta sa 25:21.

Francuska je izuzetna selekcija i u četvrtom setu vrlo verovatno je igrala najbolju odbojku na turniru. Sa tribina se čula „Marseljeza”, a na terenu su „galski petlovi” stizali sve što su uputili srpski igrači. I zasluženo su dobili taj deo igre sa ubedljivih 25:17.

Mnoge ekipe bi pale posle tako lako izgubljenog seta i pred 15.000 bučnih navijača, ali ne i Srbija. Bilo je to otvaranje „taj-brejka” za udžebenike.

Bedem na mreži bio je Marko Podraščanin i inicirao je seriju Srbije od 5:0. Kakav tajac je nastao u Bersiju! Nije im bilo jasno šta se dešava na terenu, a tamo je „plava četa” blistala. Ubrzo je bilo 7:1, pa čak 9:2.

Nije bilo povratka za Francuze, jer je Srbija igrala atomsku odbojku i obezbedila mesto u finalu, gde će igrati protiv Slovenije.

SRBIJA – FRANCUSKA 3:2 (25:23, 23:25, 25:21, 17:25, 15:7)

Dvorana: Bersi u Parizu

Srbija: Okolić, Kovačević, Petrić, Ćirović, Peković (L), Krsmanović, Ivović, Jovović, Atanasijević, Luburić, Majstorović (L), Podraščanin, Lisinac, Todorović.

Francuska: Grebenikov (L), Patri, Tonuti, Tili, Linel, Ngapet, Le Ru, Brizar, Boje, Le Gof, Bultor, Kleveno, Rosar, Šinenize.

Evropsko prvenstvo, polufinale

Slovenija – Poljska 3:1

Srbija – Francuska 3:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter