0
Fudbal

SKANDAL: Fudbaleri Francuske bili dopingovani pred finale SP?

Objavljeno: 24.09.19 u 17:35

Fudbalski reprezentativci Francuske, aktuelnog svetskog šampiona, su pod žestokom optužbom da su pred finale Svetskog prvenstva protiv Hrvatske (4:2) koristili nedozvoljena sredstva, objavila je Svetska antidoping agencija (WADA).

Svetska antidoping agnecija obelodanila je da su fudbaleri Francuske koristili proteinske žvakaće gume koje je svojevremeno patentirala američka vojska. Reč je o žvakma bez šećera koje su obogaćene vitaminom B i koje u sebi sadrže 50 miligrama kofeina. Fudbaleri ih koristili petnaestak minuta pre početka utakmice jer je to idealno vreme za apsorpciju stimulansa iz žvakaće gume koji aktiviraju nervni sistem i smanjuju osećaj umora.

Prvi ove žvake u Francuskoj koristili su fudbaleri Monaka 2017. godine kada su bili prvaci ove zemlje. Kako je istraga napredovala, stigle su i informacije da su francuski reprezentativci na Svetskom prvenstvu 2018. igrali „dopingovani“. Iz Francuske je brzo stigao odgovor, a tvrde da WADA ne sprovodi nikakvu istragu nad francuskim fudbalerima zbog navodnog korištenja spornih kofeinskih žvakaćih guma.

– To je ludost, mislio sam u prvi mah da se neko šali – rekao je PR francuske reprezentacije Rafael Rejmond u izjavi za ‘Hinu’ i dodao:

– To nije istina. Nema nikakve istrage niti imamo ikakvih problema s antidoping agencijom. Jedine žvakaće gume koje se koriste u našoj svlačionici jesu one obične koje se mogu kupiti u svakoj trgovini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter