0
Odbojka

EVROPSKO PRVENSTVO: Srbija posle drame u polufinalu, sa Francuzima za finale

Objavljeno: 24.09.19 u 22:48

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Antverpenu Srbija je pobedila hit turnira selekciju Ukrajine posle pet setova.

Pokazali su Ukrajinci da se nisu slučajno našli među osam najboljih selekcija Starog kontinenta. Ipak, nedovoljno kvalitetno da posle Belgije izbace i reprezentaciju Srbije. Na kraju posle taj-breka 3:2 za ‘orlove’, po setovima 21:25, 25:23, 25:22, 19:25 i 15:9.

Ukrajinci su bolje otvorili meč i ‘bombordovali’ naše polje. Četa Slobodana Kovača nije imala rešenje za korektore protivnika, te je prvi set završe 25:21. Ipak, naš tim se brzo probudio, Anastasijević i Kovačević su rešetali kroz blok Ukrajine za 25:23 i 25:22. Srbija je preokrenula na 2:1 u setovima.

U četvrtom setu Ukrajina je ponovila igru iz prvog dela igre kada nisu mnogo razmišljali, već snažno udarali po lopti. Imali su pet poena prednosti, ali pred kraj seta naša selekcija je propustila nekoliko kontri, Ukrajina je to kaznila i stigla do 25:19 i izjednačenja 2:2.

Ipak, kada je bilo najteže za naš tim, pokazali smo da smo veliki. Lako smo se odlepili od Ukrajinaca i na kraju slavili sa 15:9, tačnije u setovima 3:2.

Rival u polufinalu je Francuska koja je sa 3:0 demolirala Italiju u Parizu, ‘gradu svetlosti’ u koji se naša selekcija sada seli. Drugi polufinalni par čine Slovenija i Poljska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter