0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

TOŠIĆEV PRVENAC U DERBIJIMA: Konačno gol Zvezdi, sigurno će ih biti još!

Objavljeno: 23.09.19 u 17:25

Zoran Tošić konačno je postigao gol u ‘večitom’ derbiju, učinio je to u trijumfu Partizana nad Crvenom zvezdom od 2:0.

Partizanov vezista i ovaj duel sa ‘večitim’ rivalom dočekao je rovit, ali je ušao u igru u 77. minutu i doprineo da se stvari na terenu promene u korist crrno-belih.

Svi znamo šta znači pobeda u derbiju. Nemamo puno takvih utakmica tokom sezone i sigurno da smo zadovoljni. Prvenac u derbiju? Konačno! Ne znam tačno broj, ali bilo ih je dosta. Nažalost, po povratku uvek sam derbi dočekao nekako rovit i ne 100% spreman, kao i ovog puta. Možda sam u prošlosti svojom greskom propuštao derbi, ali ovog puta sam baš bio razočaran sto sam sve radio pravilno, i nažalost ponovo mi se desilo da osetim malu bol u mišiću u utakmici sa AZ Alkmarom i da ne budem spreman za 90 minuta. Ali eto, ovog puta je i 20 bilo dovoljno za gol. Osećaj je fenomenalan i znam da će ih biti jos! Siguran sam – rekao je Tošić posle meča.

Da li ti je stvarao teret što do sada nisi postigao gol u derbiju?

– Kao što sam rekao, mislim da imam lepu karijeru, osvojio sam mnogo trofeja, postigao mnogo važnih golova, ali nekako je ovaj gol falio. Znate kako kažu, kakav je to igrač, a nije dao gol u derbiju. Recimo Spartaku sam dao pet, Lokomotivi šest golova u tim moskovskim derbijima. Ali ovaj je sigurno jedan od najvažnijih.

Da li te je iznenadila formacija CZ?

– Iskreno, nisam očekivao tri štopera, ali sigurno da njihov trener najbolje poznaje svoju ekipu i zna koji sastav da izvede i koga da stavi.

Bibras Natho je za kratko vreme pokazao kvalitet?

– Naravno, od prvog dana sam rekao da ćemo biti 30% bolji sa njim. Znam koliko ima uticaj na igru i takav igrač nam je falio. Očekujem da bude još bolji i da bude ključni igrac Partizana u svakoj utakmici.

– Vidim da je zadovoljan. On je jedan skroman porodičan momak kojeg zanima samo fudbal. Svi znamo da je imao finansijskih boljih ponuda, ali je izabrao Partizan. Upisao je decu u školu, mislim da je zadovoljan, a to se vidi i na terenu – podvukao je Zoran Tošić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter