in ,

JELENA ĐOKOVIĆ: Svi smo pobednici kada se družimo i delimo

Foto: Jelena Ivanovic

Jelena Đoković trenutno boravi na Kopaoniku sa 132 mališana, na sedmoj po redu Drugarijadi u organizaciji Fondacije Novak Đoković.

Poslednjeg dana druženja, prisećajući se svojih kampova koje je posećivala kada je bila u njihovim godinama, ona je deci pričala o igrama koje su je naučile da je u životu najvažnije deliti, kako uspeh, tako i poraz.

Igre bez granica su mi bile omiljene. Njihova suština bila je u tome da su se svi pojedinačno takmičili, ali istovremeno su morali i da budu tim kako bipobedili – priseća se Jelena.

Foto: Jelena Ivanovic

– Mislim da je to ustvari poruka ove Drugarijade da smo svi pobednici kada se družimo i delimo – ističe Đokovićeva

Teodora, Strahinja, Anastastija, Vuk i njihovi drugari zamišljali su kako je to izgledalo kada se u ustima nosi kašika i na njoj jaje koje treba da se prenese tako da ne ispadne i ne polomi se.

– Drugarstvo je kada se družimo, volimo, delimo tajne, igračke i ljubav – poručila su deca koja su boravila na Kopaoniku i kojima je Drugarijda prva ekskurzija na kojoj imaju priliku da se upoznaju sa novim drugarima i budu deo raznovrsnih sportskih i kreativnih aktivnosti tokom svih šest dana kampa.

Foto: Jelena Ivanovic

Dok su se družili na radionicama, mališani iz manje razvijenih delova Srbije saznali su zašto je ovogodišnji broj Drugarijade simboličan.

– Svi znamo da svaka bajka počinje pričom koja se dešava iza sedam gora i sedam mora. Čak i jedna od mojih omiljenih bajkije bila Snežana i sedam patuljaka. Sedam godina imamo kada krećemo u prvi razred osnovne škole, tako da je sedma Drugarijada vrlo simbolična jer smo i mi porasli sa vama – objasnila je Jelena.

 

Foto: Jelena Ivanovic

Podsećajući da je na prvoj po redu bilo svega 50-oro dece, Jelena je izrazila veliko zadovoljstvo što se na ovogodišnjem Kampu prijateljstva našlo više od 130 mališana.

– Nemamo svi uvek podjednako isto, ali uvek se lepše osećamo kada to što imamo podelimo sa nekim i to je bila ideja kojom smo se vodili kada smo odlučili da organizujemo ovaj kamp – objasnila im je Jelena.

Dok su je slušali, uzbuđeno su pokazivali predmete koje su napravili, čarobne kugle, čaše za čaj, frule.

Foto: Jelena Ivanovic

Razgovarajući o tome šta žele da budu kada porastu, među klincima su se javili budući fudbaleri, teniseri, frizerke i muzičari, a bilo je i onih koji su sa Jelenom podelili tajnu da još uvek veruju u Deda Mraza.

Ideja ovog već tradicionalnog okupljanja je da se mališani, koji nemaju priliku da idu na ekskurzije, upoznaju, provedu vreme zajedno i razvijaju svoje veštine. Tokom prethodnih šest godina, na Kampu prijateljstva učestvovalo blizu 650 dece i 85 nastavnika iz 34 grada u Srbiji.

 Foto: Jelena Ivanovic

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

VAZURA VERUJE U POBEDU PARTIZANA: Zvezda je dobar tim, mi smo u boljoj formi!

MILOJEVIĆ: U derbiju nema favorita, u ovakvim utakmicama postajete igrač! Trener crveno-belih otkrio da li će Rodić biti spreman