0
Ostali sportovi

FOTO: KVK Radnički

VATERPOLO: Radnički cilja plasman u ‘A’ ligu!

Objavljeno: 20.09.19 u 10:30

Novu „plovidbu“ jadranskom A2 ligom vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca započinju u subotu od 19 časova, u Makarskoj, gde će im protivnik biti ekipa Galeba.

Nakon prošle sezone u kojoj su završili kao trećeplasirani, sa zaostatkom od samo dva boda za šampionom Budvom i jednim za drugoplasiranim Solarisom koji je igrao baraž, Kragujevčani u ovo takmičenje ulaze sa visokim ambicijama, da se plasiraju u Regionalnu A1 ligu.

– Ove godine je situacija mnogo prostija. Mislim da smo doveli prava pojačanja i jedini cilj je plasman u prvu jadransku ligu. Nadam se da će to biti sa prvog mesta, a čak i u slučaju da se plasiramo kroz baraž, značilo bi da nismo ispunili naša očekivanja – istakao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Šumadinci su u pripremnom periodu radili veoma intenzivno, a posle sparinga sa grčkim timovima u Atini i Partizanom u Kragujevcu, igrali su i turnir kvalifikacija za Kup Evrope u Egeru, gde im je zamalo izmakao plasman u narednu rundu. Samo par dana nakon povratka iz Mađarske otisnuli su se put Budve, na uigravanje sa Budvanima, novim članovima A1 lige.

– Sparing sa Budvom bio je izuzetno dobar i došao je u pravom trenutku. Ovi mečevi su nam potvrdili da u nekim stvarima i dalje stojimo na istom mestu, kao što je to bio slučaj i u sparinzima sa grčkim timovima i na turniru u Egeru. Napredujemo, ali izuzetno lagano i ispod svih očekivanja i trebaće nam sigurno još ovoliko i sparinga i utakmica da dođemo na nivo kojem težimo – smatra Stevanović.

Sa druge strane, Galeb je deibantsku sezonu završio na poslednjem mestu, ali je sa ciljem da se ove godine nadmeće sa svima, svoje redove ojačao nekolicinom dobrih igrača, pretežno iz splitskih A1 ligaša.

– Galeb više nije ekipa koja prošle godine nije osvojila nijedan bod i sigurno će i u utakmici sa nama tražiti svoju šansu. Mislim da ni oni ni drugi timovi još uvek ne poznaju svoje limite. Ali, kao što sam već naglasio, naš jedini cilj je prvo mesto i ne samo da moramo da otvorimo sezonu pobedom, već i da prikažemo igru koja je veliki iskorak u odnosu na sve ovo što je iza nas – zaključio je Stevanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter