0
Ostali sportovi

FOTO: Hristina Vlahović/VSS

BALKANSKO PRVENSTVO NA ADI: Mijailovićevoj srebro, osmercu bronza za dlaku ispred Rumuna

Objavljeno: 16.09.19 u 18:35

Na dvodnevnom Balkanskom prvenstvu na Savskom jezeru našim nadama ukupno pet medalja.

Završena je Balkanijada na Adi Ciganliji s više od 300 učesnika iz sedam zemalja, koji su se nadmetali u 21 trci. Prvog dana, podsetimo, naši juniori su uzeli srebro u dvojcu (Ranko Samardžija, Dušan Belić), a bronzu u dubl skulu (Rastko Ratajac, Ivan Katić) i četverac skulu (Nikolina Đorđević, Anđa Simić, Ksenija Kaluđerović, Maša Bugarski).

Drugog dana niska je nastavljena srebrom Andrijane Mijailović u skifu i bronzom osmerca u sastavu Nikola Soldatović, Nikola Kolarević, Slavko Savić, Veljko Matić, Ranko Samardžija, Dušan Belić, Todor Stanković, Đorđe Gruber i kormilar Lazar Ivković.

Mijailovićeva je imala vreme 8.33,45. Grčka takmičarka je pobedila s 8.31,80, a treće mesto zauzela je predstavnica Turske s 8.38,04.

U trci juniorskih osmeraca, poslednjoj na Balkanijadi, najbrži su bili Turci (5.56,87), za njima su stigli Grci (5.59,81), a vreme naše posade bilo je 6.02,00. Četvrtoplasirani Rumuni su nadmašeni za 15 stotih delova sekunde.

U toj trci imali smo i još jedan sastav. Andrija Jevtić, Viktor Šušić, Miroslav Jovanović, Todor Marković, Darko Mališić, Igor Martinović, Petar Šavrljuga, Konstantin Šujić i kormilar Nemanja Graovac bili su šesti (6.20,48), iza Bugara (6.19,58). Taj naš osmerac se nadmetao nezvanično, ali je dobio priliku da stekne iskustvo za buduće izazove u međunarodnoj klasi.

U juniorskoj konkurenciji drugog dana su se ogledale i drugi naši čamci. Iva Lazić i Minja Vizi su u dvojcu bile četvrte (8.04,27), a Nikolina Đorđević i Anđa Simić u dubl skulu pete (7.59,45).

U muškom četverac skulu peto mesto su zauzeli Ognjen Srbinović, Rastko Ratajac, Ivan Katić i Boško Kostić (6.26,60), a šesto druga naša posada, takođe vantakmičarska, u sastavu Veselin Duratović, Branko Milošević, Jovan Ljuna i Vuk Švabić (6.36,30).

Katedi su veslali u četiri trke. Nemanja Leludžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković i Luka Delić bili su četvrti u četvercu (6.41,88). U četverac skulu četvrto mesto su zauzele i Milica Mladenović, Milka Zdjelar, Marija Jakovljević i Ljubica Tešmanović (7.32,00).

U dvojcu su Miloš Kolarević i Matija Rajković isto bili četvrti (7.25,32), a u četverac skulu peto mesto je pripalo Veljku Vukašinoviću, Dušanu Popoviću, Vuku Markoviću i Petru Samardžiji (6.39,61).

FOTO: Hristina Vlahović/VSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter