1
Ostali sportovi

SKUPO ‘PRODALI KOŽU’: Radnički krenuo ka senzaciji, pa stao

Objavljeno: 15.09.19 u 15:14

Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da se plasiraju u drugu rundu kvalifikacija za Kup Evrope, pošto su u trećem kolu turnira prve runde poraženi od domaćeg Egera, rezultatom 11:6.

Kragujevčani su odlučujući duel igrali sinoć sa Solarisom iz Šibenika, ali su posle velike i neizvesne borbe poraženi u finišu (10:9). Poslednjeg dana turnira šanse su im bile u domenu teorije, a posle trijumfa Šibenčana nad ruskim Šturmom, svedene su na minimum. Tačnije, bila im je neophodna pobeda protiv Egera, koji je pokazao da je za klasu iznad svih rivala i da sa pravom slovi za jednog od najvećih favorita za osvajanje trofeja.

Međutim, Šumadinci nisu došli na ovaj meč sa belom zastavicom, već su želeli da se bore do kraja. U prvom poluvremenu pružili su možda i najbolju igru na turniru, pogotovo u odbrani, pa iako je realizacija izostala, trener Uroš Stevanović može da bude zadovoljan. Stvorene su mnogobrojne šanse, čak sedam igrača više, od kojih su Kragujevčani iskoristili samo poslednjeg, dva minuta pre odlaska na veliki odmor, preko Frolova, koji je sredinom prve četvrtine promašio peterac.

Radnički se pokazao kao tvrd orah za jedan od najboljih timova Mađarske, pa je zahvaljujući dobroj odbrani na čelu sa fantastično raspoloženim Lazarom Dobožanovim primio samo dva gola za prvih 16 minuta (2:1).

I u nastavku susreta gosti su pružili snažan otpor, a nisu se predavali ni kada je Strahinja Rašović sa dva gola započeo seriju od 3:0 (6:2). Do samog kraja jurili su zaostatak, ali je znatno iskusniji i kvalitetniji rival znalački čuvao stečeno vođstvo. Sve što je Radnički uspeo da uradi do kraja meča bilo je da priđe na 8:6, tri minuta pre isteka vremena, ali je Eger zacementirao pobedu pogocima sa igračem više.

Najviše muka kragujevačkim vaterpolistima zadavao je trostruki strelac Strahinja Rašović, koji je sa 10 golova bio i najefikasniji na turniru, dok su ekipi Radničkog po tri pogotka postigli Filip Janković, Danil Frolov i Gijom Dino.

Pored Egera, plasman u narednu rundu izborio je i Solaris iz Šibenika.

Eger – Radnički 11:6 (1:0, 1:1, 4:2, 5:3)

EGER – Bazen Aladar Bičkej.
Sudije: Kastanjola (Italija), Koržina (Poljska).

EGER: Kardoš, Bakša 1, Rašović 3, Čačovski 1, Hošnjanski 1, Šanta 1, Deker, Murišić, Gjarfaš 2, Vlahopulos 2, Kurti, Šantavi, Kremer. Trener: Dabrovski.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Tanasijević, Janković 2, Toholj, Frolov 2, Lobov, Dino 2, Panić, Radovanlija, Lukić, Tomašević, Todorovski. Trener: Stevanović.

TABELA: Eger 9, Solaris 6, Radnički 3, Šturm 0.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter