0
Odbojka

EP ZA ODBOJKAŠE: Srbija ponovo maksimalna, pala i Slovačka!

Objavljeno: 15.09.19 u 20:42

Odbojkaši Srbije ostvarili su i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu. U 2. kolu grupe B Srbija je u Antverpenu bila bolja od Slovačke sa 3:0, po setovima 25:19, 25:20, 25:21.

Izabranici  Slobodana Kovača odigrali su još jednom koncentrisano i dovoljno dobro u sva tri seta i pobeda nije dolazila u pitanje. Do sredine prvog seta vodila se izjednačena borba, a onda su „orlovi“ pojačali ritam, poveli sa 19:15 i mirno priveli set kraju.

U drugom setu Srbija je rano stekla veliku prednost. Posle vođstva Slovačke od 4:2, na servis Krsmanovića naš tim je napravio seriju od 9:0, poveo sa 11:4 i dileme više nije bilo. Jedini mali pad u igri Srbije dogodio se u trećem setu. Slovačka je zapretila vođstvom od 11:6, ali su se Kovačevi izabranici brzo uozbiljili, polako topili zaostatak, a onda serijom od 4:0 preuzeli vođstvo (16:14). Povela je Slovačka još jednom (18:17), pre nego što je naš tim krenuo u pobednički finiš.

Uroš Kovačević je sa 17 poena predvodio naš tim, po 11 poena su osvojili Krsmanović i Ivović, Luburić je dodao 10, a treba reći da Kovač u igru nije uvodio Atanasijevića i Podraščanina.

Sledeću utakmicu na Evropskom prvenstvu Srbija igra u ponedeljak od 20.30 časova protiv Španije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter