0
Domaći fudbal

SUPERLIGA: Slavio Javor, ubedljiv i Napredak na gostovanju, remi Voždovca i Čukaričkog!

Objavljeno: 14.09.19 u 23:16
U preostala tri meča današnjeg programa Superlige Srbije viđeno je dosta uzbuđenja.
 
U okviru 8. kola fudbaleri Javora su na svom terenu pobedili ekipu Rada sa 3:0. Golove za domaći tim postigli su Maričić u 25. minutu, Petković u 64. minutu i Mrkaić u 66. minutu.  Laganu terensku inicijativu tokom prvog poluvremena, Javor je posle pokušaja Maričića u 4. minutu (njegov udarac na vreme izblokiran), Mrkaića u 17. minutu (udarac pored gola) i Piščevića u 23. minutu (Marković odbranio) krunisao pogotkom u 25. minutu. Jevremović je na levom boku uposlio Maričića koji je ubacio loptu u šesnaesterac građevinara, neko od defanzivaca Rada je uspeo da je odbije, ali je ona opet stigla do veziste Javora koji je prihvatio odbitak i matirao Markovića.
 
Jedinu polupriliku iz ovog perioda nebesko – plavi su imali u 18. minutu, međutim Kasalica je šutirao nedovoljno jako i pravo u naručje golmana Lazovića. Do kraja prvih 45. minuta, mirnija igra oba rivala tako da se na odmor otišlo sa minimalcem Javora.
 
U nastavku utakmice u 51. minutu beležimo lepu kombinaciju Bosančića i Kovalenka, Kolaković se u nameri da zaustavi akciju građevinara okliznuo, pao pri čemu je loptu zakačio rukom. Tražili su fudbaleri Rada od sudije Anđelkovskog da pokaže na belu tačku, međutim on je samo odmahnuo rukom i dao znak da se utakmica nastavi. Onda sledi sunavrat građevinara.
 
Pripetio je Maričić minut kasnije, i Petković skoro u istom minutu, ali nije došlo do promene rezultata. Lepa akcija kompletnog napadačkog reda Javora, lopta je bukvalno šetala po petercu, međutim nije krunisana pogotkom. U 63. minutu Petković je promašio izglednu priliku, ali se iskupio minut kasnije (64. minut) kada je posle udarca Mrkaića sa distance i odbijene lopte od strane golmana Markovića, natrčao i ušetao se sa loptom u mrežu. Dva minuta kasnije Mrkaić je iz solo akcije primorao Markovića da treći put vadi loptu u mrežu. Posle debakla, kao da su se probudili momci Dragana Radojičića, pa je Kovalenko u 71. i 80. minutu primorao golmana Lazovića na paradu. U 79. minutu pokušao je Bjedov, pri čemu je bio neprecizan. Mogao je „rezervista“ Sević u 87. minutu da sa „četvorkom isprati građevinare kući , ali je njegov prvi pokušaj odbranio Marković, a drugi pokušaj je završio pored stative. U svakom slučaju bledo izdanje građevinara!
 
 
Čukarički je na gostovanju Voždovcu zabeležio prvi remi u sezoni. Mogli su belo-crni mnogo više, ali su prokockali prednost od 2:0, stečenu golovima Luke Stojanovića i Veljka Birmančevića. Ipak, domaći su uspeli da u kratkom razmaku stignu do izjednačenja, pogocima Stojčeva i Nikolića – 2:2.
 
U 54. sekundi prva šansa za Čukarički, Stojanović je primio odličan pas u šesnaestercu, potom i šutirao, ali je golman domaćih Ilić uspeo da skrene loptu u korner. U šestom minutu dobar pokušaj Docića, šutirao je kapiten sa 25 metara, uz malo poteškoća Ilić je ponovo odbranio.
 
U desetom minutu uzvratio je domaćin, Dević je prelepo spustio loptu Mašoviću, ali je on iz izgledne pozicije, sa 12 metara, šutirao visoko preko Belićevog gola. Još jednu dobru priliku Voždovac je imao četiri minuta kasnije, ali je Hajdinov udarac sa 13 metara Belić sjajno odbranio. I u 16. minutu odličan pokušaj domaćih, Mašović je prelepo ciljao sa 25 metara, ali je Belić izbacio loptu u korner.
 
U 21. minutu Kajević je velemajstorski prebacio odbranu domaćih, ali je Endijae iz dobre pozicije šutirao preko gola. Devet minuta kasnije odlična šansa za Ćirkovića, ali je ponovo golman domaćih bio u glavnoj ulozi, odbranio je još jednu šansu Čukaričkog. U 34. minutu Čukarički je krunisao inicijativu. Bila je to prelepa akcija, Ćirković je vratio loptu do Kajevića, ovaj je maestralno centrirao sa desne strane, a Stojanović je zahvatio volej i matirao nemoćnog Ilića – 0:1.
 
Mogao je Voždovac do izjednačenja u 40. minutu, Cvetićanin je ostao usamljen na desnoj stani, idealno je centrirao, Mašović je sa pet metara glavom zahvatio loptu, ali je Belić odbranio udarac, iako su loptu već svi videli u golu.
 
Sjajan potez napravio je Veselinović, izvukao je u 58. minutu još uvek nedovoljno spremnog Kajevića, a u igru ubacio Birmnačevića. A mladi reprezentativac Srbije je nepun minut kasnije prihvatio loptu na 20-tak metara od gola rivala, uz levu aut liniju, predriblao je nekoliko protivničkih igrača, ušao u šesnaesterac i postigao predivan pogodak – 0:2.
 
Ipak, samo dva minuta kasnije Voždovac se vratio u igru, Stojčev je ostao usamljen na 22-23 metra od gola, šutirao je, a lopta je prevarila Belića – 1:2. To je dalo krila domaćima, koji su već u 65. minutu izjednačili. Posle odlično izvedenog kornera sa 17 metara je neodbranjivo šutirao Nikolić sa 17 metara.
 
Mogao je Endijae dva minuta kasnije da vrati prednost Brđanima, ali je sa metar udaljenosti glavom šutirao preko gola Ilića. Sjajnu priliku imao je u 90. minutu Ostojić, posle kornera koji je izveo Docić, ali je jedan odbrambeni igrač Voždovca izbio loptu gotovo sa gol-linije. U trećem minutu nadoknade pokušao je i Docić sa 20 metara, ali je lopta prohujala pored stative gola Voždovca.
 
 
Miroslav Bjeloš doneo je vođstvo gostima u 9. minutu. Već u 15. minutu uspeli su da uvećaju svoju prednost ‘čarapani’. Milan Makarić je u 35. minutu zatresao mrežu i smanjio na 1:2. 
 
U drugom poluvremenu na scenu je stupio Đuro Zec koji je prvo sa bele tačke u 66. minutu povisio na 1:3, a devet minuta kasnije i postavio konačan rezultat 1:4 
 
Superliga Srbije, 8. kolo
 
Petak
 
Radnički – Vojvodina 1:2 (1:1)
(Mihajlović 9 – Matić 33, Devetak 77)
 
Subota
 
Crvena zvezda – Inđija 2:1 (0:1)
(Pavkov 88, 90 – Tomić 35)
 
Javor – Rad 3:0 (1:0)
(Maričić 25, Petrković 63, Mrkaić 66)
 
Radnik – Napredak 1:4 (1:2)
(Makarić p 36, Bjeloš 9, Ivanović 16, Zec 67 pen, 76)
 
Voždovac – Čukarički 2:2 (0:1)
(Stojčev 61, Nikolić 65 – Stojanović 34, Bošnjak ag 60)
 
Proleter – Partizan 0:3 (0:0)
(Tošić 56, Sadik 73, Marković 78)
 
Nedelja
 
19.00 TSC – Mačva
19.00 Mladost – Spartak

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: Čukarički 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter