0
Domaći fudbal

ĆIRKOVIĆ: Kada sam bio u Voždovcu Čukarički je bio nezgodan rival, neka tako bude i sada!

Objavljeno: 13.09.19 u 15:00

Posle reprezentativne pauze Čukarički će u okviru osmog kola gostovati Voždovcu (subota, 20 časova).

Prošle sezone za ekipu iz Zaplanjske ulice Nikola Ćirković je odigrao 35 mečeva, propustio je samo dva. U međuvremenu, pojačao je Čukarički, a u prvih deset susreta u novoj sezoni, šest u Super ligi i četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope, nije propustio ni minut.

– Nije to za mene ništa novo, navikao sam u Voždovcu, a i ranije, da igram skoro svaki meč. Ove sezone sam odigrao svih 900 minuta, iskreno ne smeta mi – uz osmeh je rekao Ćirković.

U subotu će se desni bek rođen u Priboju vratiti na stadion na kojem je proveo četiri lepe godine. Ipak, ističe da se ekipa prilično promenila u odnosu na prethodnu sezonu, njegovu poslednju „na Krovu“.

Voždovac je prilično promenio ekipu, u odnosu na prošlu sezonu otišlo je devet-deset standardnih prvotimaca. U subotu će protiv nas igrati možda jedan ili dvojica igrača iz prošle sezone. Malo su lošije ušli u sezonu, što je i logično usled tolikih promena, ali su potom uhvatili ritam, prilagodili se sistemu koji forsira novi trener i igraju mnogo bolje, došli su i dobri rezultati. Sigurno je i njima pauza prijala, pa očekujem dobar meč u malom gradskom derbiju – istakao je Ćirković.

Priznaje nekad rasni golgeter, u Metalcu je tresao protivničke mreže kao od šale, da je Čukarički Voždovcu bio neugodan rival.

Neka tako ostane i sada, kad sam na Banovom brdu. Kad sam nosio dres Voždovca, baš nam Čukarički nije odgovarao kao rival, često je odnosio bodove, pa i prošle sezone kad je posle preokreta slavio „na Krovu“. Ponavljam, neka se ta tradicija nastavi.

Kao prednost Čukaričkog Ćirković vidi trenutnu formu, ali i kontinuitet koji klub sa Brda ima.

– Mnogo manje je Čukarički menjao u sastavu, okosnica tima je odavno formirana, dopunjena sa nekoliko novih igrača, među kojima sam i ja. Taj kontinuitet je i osnovni razlog što je Čukarički godinama unazad u vrhu srpskog fudbala.

Kad god se pominje gostovanje Voždovcu, neizbežna tema je i veštačka trava, velika je prednost tima koji čitave sezone trenira na takvoj podlozi.

Dok sam bio tamo, podloga je bila lošija, sada je stavljena nova veštačka trava, lopta bolje ide, pa će biti vrlo dobri uslovi za igru. Jeste velika razlika u odnosu na prirodnu travu, znam kolika je to bila prednost dok sam igrao tamo i kako je nama bilo kad idemo u goste. Voždovac je ekipa koja kroz pas igru pokušava da „umrtvi“ protivnika, uz želju da pokušaju da iskoriste bilo kakvu protivničku nepažnju. Znamo šta nas čeka, ali i gde možemo da ih ugrozimo – poručio je Nikola Ćirković, desni bek Čukaričkog.

FOTO: FK ČUKARIČKI

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter