0
Košarka

DUŠKO SAVANOVIĆ SE PITA: Da li je jedan kiks – debakl?

Objavljeno: 12.09.19 u 11:30

Bivši reprezentativac Srbije Duško Savanović osvrnuo se na poraz Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa.

Savanović smatra da eliminacija pre ulaska u borbe za medalju nije debakl.

– Ne znam da li je to kiks, mi to mnogo negativno gledamo. Ako ćemo iskreno, reprezentacija je u ovom momentu podbacila samo jednu utakmicu. Uspeh bi bio biti među četiri najbolje reprezentacije sveta. Falila nam je samo jedna utakmica do toga. Imali smo utakmicu sa Španijom koja se ne broji. Ako ćemo taj jedan kiks smatrati debaklom, skandalom kako se opisuje kroz javnost… Ja ne bih pridavao toliki značaj. Ostaje generacija sjajnih košarkaša, koji će biti fenomenalni igrači i u budućnosti. Srbija treba da se ponosi takvim vidom igre i pristupom. Izgledali smo jako dobro, imamo dobar odnos s javnošću… Nije prošlo na ovom prvenstvu, proći će na drugom – rekao je Savanović Tanjugu.

– Krivca ne treba tražiti nigde, ništa zlo se nije ni desilo. Možda negde nije funkcionisalo najbolje, možda momci nisu znali da prepoznaju kako se ponašati u porazu. Možda ih je poraz od Španije mnogo ošamutio. Sve ostalo je ljudski i sportski.

Savanović smatra da energija nije nedostajala izabranicima Aleksandra Đorđevića.

– Možda je tako delovalo, ali nije bilo. Nije bilo bez energije. Ne znam zašto se provlači to da nije bilo srčanosti, energije… To je suludo. Ti možeš da igraš dobro ili loše. Na kraju krajeva, stvar je koncentracije, da u tim momentima gde ona dolazi najviše do izražaja, nisu bili pri sebi. Svi gledamo kroz rezultat, oni nisu prošli dalje. To je taj faktor o kojem Srbija bruji – rekao je on.

Na zanimljiv način anjavio je i meč protiv SAD koji Srbija danas od 13 časova igra u borbi od petog do osmog mesta.

– Lepo je biti na Svetskom prvenstvu i da igraš za 15. mesto, ti učestvuješ u tome. Sam odlazak je prelepa stvar. Ta utakmica nema značaj, ali kada igraš za Srbiju i kada nosiš dres i kada igraš i u prijateljskim utakmicama, ti predstavljaš svoju državu. Mislim da su oni toga svesni – zaključio je Savanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter