0
Košarka

FOTO: KSS

ĐORĐEVIĆ: Spremali smo se za Francusku, mislili smo da ćemo njih sresti, bićemo motivisani!

Objavljeno: 11.09.19 u 18:34

Košarkaši Srbije ipak će ispuniti svoj cilj i igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država

Ipak, za razliku od ranijih susreta ovog puta neće imati rezultatsku težinu. Selektor Aleksandar Đorđević govorio je pred meč sa Amerikom izašao je pred medije. 

– Protivnik o kojem ne treba da trošim reči. Francuska je odigrala mirnu, zrelu utakmicu s dosta jasnoće, gde i kako da ih napadnu. Imaju mnogo atleta na nivou kao SAD. Iskoristili su svoje iskustvo iz evropskih liga, ne samo iz NBA da iskontrolišu utakmicu do kraja. Pred nama je veliki protivnik. Iskreno, spremali smo se za oba rivala, ali više za Francuze misleći da ćemo njih sresti, jer smo očekivali da bismo mogli da se borimo s njima za Olimpijske igre. Ali, do toga neće doći. Čeka nas utakmica za prestiž, za ponos, za sportski rat, da odigramo hrabro i pametno kao i dosad, skoro uvek – ističe Đorđević.

Iako utakmica nema rezultatski značaj Đorđević ističe da momtiva neće manjkati.

Bićemo maksimalno motivisani. Kao i oni. Svaka utakmica na Svetskom kupu je izuzetno značajna za sve nas, iako nema takmičarski značaj. Ovo su dve reprezentacije koje su na papiru bile među favoritima za medalju. Može biti veliki izazov, ja to tako shvatam – rekao je selektor Srbije. 

Đorđević ističe da je svima krivo zbog ostvarenog rezultata.

– Svima je krivo, svi su želeli do poslednje kapi znoja pobedu i svi smo radili za to celo leto. Nije lako. Profesionalci smo svi, treba se podići. Treba zatvoriti priču od juče, spremati se za sledeću utakmicu – poručio je Đorđević

Novinari su istakli da je poraz od Španije dosta uzdrmao ekipu.

– Ne znam zašto se preskače Argentina? O njima sam govorio šest meseci. Ne znam da li postoji reprezentacija koja je osvojila zlato kao argentinska na Olimpijskim igrama 2004. godine. Mi smo se sastali s njima pred Olimpijske igre u Riju 2016, tada se dogodila smena generacija. Bili su tu igrači stare garde, plus mladi igrači iz današnje postave koji su preuzimali štafetu. Imaju sada tri plejmejkera sa Vildozom koji igraju u Evroligi godinama. Oni su izuzetno digli svoju reprezentaciju. Oni nemaju mnogo da izgube, mi imamo. Tako je bilo i sa Francuskom protiv SAD – priča Đorđević i nastavlja:

– Španci su se spremali samo za nas, hteli su da izbegnu Amerikance, kao i mi. Imali smo kontrolu utakmice na početku, onda se nešto desilo, promenilo. Gledajte, znate to i vi, jako je teško ustajati u pola šest ujutru, pa da putujemo po pet-šest sati i onda se uključimo u drugu utakmicu. Svako od igrača ove utakmice gleda s velikim ponosom. Sad nas čeka veliki duel reprezentacija koje znače svetskoj košarci. Nije bilo vremena za preterane analize, moramo da se okrenemo utakmici koja nas čeka – zaključak je Đorđevića

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter