0
Odbojka

BRAVO: Diplomatski pasoši za zlatne srpske odbojkašice…

Objavljeno: 11.09.19 u 15:30

Reprezentativke Srbije dobile su nove putne isprave posle brojnih, pre svega zlatnih, medalja na mnogim takmičenjima.

Ministar Dačić je istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji.

– Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali – rekao je ministar Dačić.

Odbojkašice Srbije zahvalile su ministru Dačiću na ovom lepom gestu države i izrazile nadu da će država i dalje podržavati sportiste, budući da je ovim činom država pokazala stepen vrednovanja njihovih dostignuća i načina na koji predstavljaju zemlju u svetu.

– Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskana sam što sam dobila diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ulogu ambasadora naše države i da budemo najbolje i najvrednije – rekla je Maja Ognjenović, kapiten tima, u ime svih odbojkašica koje su dobile diplomatske pasoše, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova.

Prijemu u Ministarstvu inostranih poslova prisustvovali su Zoran Gajić, predsednik OSS, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter