2
Fudbal

FOTO: Instagram / fudbalskisavezsrbije

KVALIFIKACIJE ZA EP: Srbija ‘drhtala’ u Luksemburgu – ‘duva promaja’ u odbrani, napad sa Mitrovićem je ubitačan (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.19 u 22:39

Fudbaleri Srbije na poraz od Portugalije ‘odgovorila’ je trijumfom u gostima selekciji Luksemburga rezultatom 3:1 (1:0).

Opšti utisak je solidan, jer je Ljubiša Tumbaković pružio šansu nekolicini novih igrača u startnoj postavi, ‘promešao je karte’ i u ofanzivnom delu sve je delovalo prilično zadovoljavajuće. ‘Gorak ukus’ ostavila je defanziva.

Srbija je prva pripretila preko Aleksandra Mitrovića, ali je njegov pokušaj glavom osujetio golman Moris. Na sličan način na drugoj strani odgovorio je Bariero Martins, ali je Marko Dmitrović maestralnom paradom odbranio i sproveo loptu u korner.

Mitrović je do zasluženog gola došao u 36. minutu posle dobre akcije Srbije po levoj strani i odličnog centaršuta njegovog imenjaka Kolarova.

Od tog momenta ‘orlovi’ su počeli da se brane, a u poslednjoj liniji je veoma ‘duvala promaja’. Luksemburg je napadao, igralo se ofanzivno , ali je iznenađujuć podatak da je domaćin na današnjem meču šutirao čak 21 put ka golu Dmitrovića.

Fantastičnu priliku imao je Til, ali je pogodio stativu u momentu kada su svi već videli loptu u golu Srbije. Uspeli su ‘orlovi’ da odbiju sve nalete Luksemburžana na startu drugog poluvremena i da posle 10 minuta igre u nastavku duplira svoje vođstvo. Učinio je to Nemanja Radonjić na sjajan način.

Golman Marko Dmitrović je ispucao loptu iz svog kaznenog prostora, Sergej Milinković-Savić je glavom spustio loptu do Radonjića, koji ju je primio i na sjajan način pogodio bliži ugao gola domaćih.

Samo desetak minuta kasnije David Turpel je ponovo vratio jedan gol razlike, posle dosta smušene reakcije odbrane ‘orlova’ i previše lako primljenog gola sa svega pet ili šest metara.

Potom je domaćin imao sjajnu priliku, najveću na ovoj utakmici, kada je Jans šutirao sa leve strane peterca, a Dmitrović volšebno odbranio gotovo na gol-liniji.

Nakon toga, ‘kazna’ je stigla preko Aleksandra Mitrovića koji je postigao svoj drugi, a treći gol Srbije na ovom meču. On je danas pretekao Peđu Mijatovića i Boru Kostića na večnoj listi strelaca nacionalnog tima i sada je na sedmom mestu. Definitivno naš najbolji igrač ove večeri u Luksemburgu.

Luksemburg – Srbija 1:3 (0:1)
(Turpel 66 – Mitrović 36, 78, Radonjić 55)

Stadion: Žozi Bartel;
Sudija: Orel Grinfeld.

Srbija: Dmitrović – Rukavina, Spajić, Maksimović, Kolarov – Lukić (od 61. Gaćinović), Milivojević – Katai (od 46. Radonjić), Milinković Savić (od 80. Matić), Ljajić – Mitrović.

Luksemburg: Moris – Žerson, Šano, Karlson – Rodrigez, O. Til, Bareiro Martins, Jans – V. Til, Devil (od 61. Turpel), Sinani (od 62. Da Mota).

FOTO: Instagram / fudbalskisavezsrbije

0
0

2 Komentara

  1. Tumbakovic moze da igra sa ovakvim timovima pa onda sa Andorom pa sa San Marinom e mozemo i sa Crnom Gorom posto se vidi kod njih Tumbin rad pune ih samo tako.Siptari dadose Englezima tri gola u gostima a mi se dicimo sto smo dali tri strasnom Luksemburgu vazno da je stavio Rukavinu sta napravise os repke cudo jedno

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter