1
Fudbal

FOTO: FSS

KVALIFIKACIJE ZA EP: Vrlo loš start Srbije, ‘orlići’ nisu uspeli da pobede ni Letoniju!

Objavljeno: 10.09.19 u 20:52

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije dočekala je Letoniju u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, ali je napravila novi kiks remijem na stadionu ‘Karađorđe’ u Novom Sadu – 1:1 (0:1).

Nakon prvog kola i minimalnog poraza na gostovanju Rusiji, selekcija koju predvodi Neško Milovanović je u Novom Sadu ‘samo’ remizirala protiv slabašne Letonije.

Selektor ‘orlića’ je napravio nekoliko promena u odnosu na duelu Saransku i na teren poslao postavu u formaciji 4-3-3: Ilić – Marković, Mašović, Pavlović, Terzić – Petrović, Račić, L. Ilić – Stuparević, Joveljić, Adžić.

Međutim, ofanzivna taktika nije doprinela i golovima Srbije, već je Letonija bila ta koja je prva zadala udarac. U 10. minutu Regza je zatresao mrežu Ilića, na iznenađenje mnogih na ‘Karađorđu’.

Od tog momenta, videli smo na terenu samo jedan tim. Srbija je imala potpunu kontrolu, posed lopte i puno šuteva ka i u okvir gola rivala, ali gola nije bilo.

Još veća ofanziva u drugom poluvremenu donela je izjednačenje već u 57. minutu, kada je Luka Adžić poravnao rezultat, ali ne i potpuni preokret.

Napadali su ‘orlići’ u preostalih pola sata, ali nisu stigli do prvog trijumfa u tekućim kvalifikacijama. Očekivao se i morao je da bude mnogo bolji start mlade selekcije Srbije…

SRBIJA – LETONIJA 1:1 (0:1)
(Adžić 57 – Regza 10)

SRBIJA: M. Ilić – Marković (od 46. Devetak), Mašović, Pavlović, Terzić – Petrović, Račić, L. Ilić (od 72. Nišić) – Stuparević (od 72. Ćumić), Joveljić (od 66. Tedić), Adžić.

LETONIJA: Purins – Soloveiciks, Balodis, Minkevic, Birka – Toniševs, Liepa, Saveljevs, Grinbergs (od 59. Zelenkovs), Jaunzems (od 59. Cudars), Regza (od 70. Kokins).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter