0
ATP

NADAL O PRVOM MESTU: Ne želim da trošim energiju na to!

Objavljeno: 09.09.19 u 19:55

Španski teniser Rafael Nadal osvajanjem US opena značajno se približio Novaku Đokoviću i ima šanse da ga prestigne na čelu ATP liste, ali ističe da ga to ne zanima previše.

Nadal je posle poraza u finalu Australijan opena od Đokovića „dodao gas“ i osvojio dva od tri grend slema, a pošto u nastavku sezone ne brani bodove sada će komotno moći da se upusti u trku sa srpskim asom.

Španca ipak to ne opterećuje previše, jer prema njegovim rečima to mu nije cilj.

– Ne takmičim se zbog toga. Dobra je stvar biti u trci za tu poziciju, ali, to mi nije glavni cilj. Za mene to nije prava borba. Samo želim da budem konkurentan na onim turnirima kad je to potrebno i kad želim da se takmičim – rekao je Nadal.

Španac je u nastavku i predočio šta mu je cilj u nastavku karijere.

– U ovim godinama ne mogu da trošim energiju jureći prvu poziciju. Glavni cilj mi je da igram što duže moguće i budem konkurentan. Igram na svoj način i ako tako mogu da dođem do prvog mesta, super. Ukoliko uspem da odigram dobro do kraja sezone imaću šansu i to će biti sjajno, ali, ponavljam, to mi nije najviši cilj – rekao je španski as.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter