0
Košarka

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)

MUNDOBASKET: ‘Pirova’ pobeda Grčke, Česi ih posle drame poslali kući!

Objavljeno: 09.09.19 u 12:33

U međusobnom okršaju za plasman u četvrtfinale Svetskog kupa u Kini, Grčka je savladala Češku sa 84:77, ali joj to nije bilo dovoljno da bi prošla među osam najboljih selekcija.

Grci su u duelu protiv Češke jurili trijumf sa 12 ili više poena, jer bi u krugu sa Česima i Brazilcima (a u slučaju njihovog poraza od SAD kasnije danas) samo tako mogli da prođu u četvrtfinale. I malo im je nedostajalo.

Na početku poslednje četvrtine uspeli su Janis Adetokumbo i drugovi da povedu sa potrebnih 12 poena razlike, ali je selekcija najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnjeg Mundobasketa uspela da odbije taj nalet ‘helena’.

Maestralan je bio Jaromir Bohačik koji je ubacio 25 poena, od kojih je nekoliko bilo u krucijalnim momentima, kada su Grci bili u naletu.

Ipak, presudan momenat bio je peti faul Janisa Adetokumba, i to vrlo sumnjivom odlukom sudija nad Balvinom u napadu. Inače, čak tri puta je dobijao prekršaje u napadu kada se, u svom stilu, zaleti ka košu rivala.

Sada Česi čekaju ishod duela SAD – Brazil i proći će dalje u slučaju pobede ‘jenkija’. U suprotnom, Brazil bi išao dalje kao prvi, a Amerikanci sa druge pozicije.

Mundobasket, grupa K

Češka – Grčka 77:84
14.30 SAD – Brazil

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter