0
Košarka

MUNDOBASKET: Francuzi i Australijanci igrali ‘atomsku’ košarku, evo ko će morati na Amerikance u četvrtfinalu

Objavljeno: 09.09.19 u 15:55

Košarkaši Francuske i Australije, do sada neporaženi na Mundobasketu u Kini, igrali su za prvo mesto u grupi L. Na kraju su lakši put kroz nokaut fazu izborili ‘kenguri’.

U revolveraškom obračunu i meču sa ukupno 198 poena, Australija je slavila sa 100:98 i tako sebi za rivala u četvrtfinalu ‘odredila’ Češku, dok će Francuzi put do medalje morati da traže preko Sjedinjenih Američkih Država.

Velika neizvesnost viđena je tokom celog meča, a posebno u završnici, kada je rezultat ‘klackao’ sa jedne na drugu stranu, a na kraju je presudila veća sigurnost pri šutu ‘kengura’.

Sjajno je tokom celog meča igrao trio Mils-Ingls-Bejns, ali su presudila slobodna bacanja Metjua Delavedove. Tada je doneo minimalnu prednost Australiji i uz fantastičnu odbranu Peti Mils na 4,4 sekunde pre kraja, Francuzi su ipak poklekli.

Mils je meč završio sa 30 poena, Ingls je imao 23, a Bejns 21. Delavedova je imao ‘samo’ šest poena, ali i čak devet asistencija.

Evan Furnije je isparirao Milsu sa 31 poenom, Nando de Kolo je imao 26 poena, ali nije bilo prave podrške njima u ovom pucačkom obračunu. Jedini dvocifren još je bio Nikola Batum sa 13 koševa.

Mundobasket, grupa L

Dominikanska Republika – Litvanija 55:74
Francuska – Australija 98:100

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter