0
Košarka

FOTO: FIBA.com

KAMPACO: Verujem u naš DNK! ERNANDEZ: Srbija može da izvede ‘petorku’ 2.10!

Objavljeno: 09.09.19 u 20:43

Košarkaši Argentine uglavnom ističu da su oni svoj cilj ispunili plasmanom na Olimpijske igre, ali se sigurno sutra neće predati.

‘Gaučosi’ su svoj cilj ostvarili, a to je plasman na Olimpijske igre. Ipak, sada žele da naprave korak više i plasiraju se u polufinale Svetskog prvenstva. Rival je selekcija Srbije.

– Presrećni smo, iako mislim da još nismo završili posao. Proslavili smo, zagrlili jedan drugog i čestitali. Ostvarili smo cilj koji smo postavili uoči takmičenja. Malo je čudno što smo proslavili iako nismo bili na terenu već smo gledali drugu utakmicu. Ali zaslužili smo ovo zbog požrtvovanosti koju smo pokazali – istakao je Kampaco i nastavio:

– Sad želimo da izmerimo koliko smo jaki. Još nismo svesni koliko možemo. Igrali smo do sada odlično na turniru, verujemo u naš DNK koji nas karakteriše godinama. Ali kada govorino o protivniku kao što je Srbija, onda smo svesni da moramo biti na 100 odsto fizičkih i mentalnih kapaciteta. Ipak, verujem da možemo u finale ako budemo maksimalno fokusirani. Nadamo se da nismo dostigli vrhunac jer godinama igramo zajedno za ovakva takmičenja. Luis Skola je lider grupe koji nas vodi na pravi način. Igrali smo dobru košarku protiv dobrih protivnika i pokazali da je timska igra iznad svakog individualnog učinka – istakao je plejmejker Argentine.

Selektora ‘gaučosa’ Serhia Ernandeza najviše plaši visina Srbije.

– Srbija je veoma kompletan tim. Jako su visoki i bez problema mogu da izvedu petorku sa prosekom 2,10 metara. Imaju veoma jake igače pod košem a spolja Bogdanovića koji raznovrsno rešava probleme u napadu. Plus što su veoma iskusni. Moraćemo da odgovorimo brzinom, dinamikom, taktikom… I hrabrošću! Nekada se utakmice ne pobeđuju jer od protivnika vidite džina. I tu ne mislim na fizički izgled. Znamo da je Srbija možda i najveći kandidat za osvajanje Mundobasketa, ali znamo i da sa pravim razmišljanem i stavom možemo da pobedimo svaku utakmicu – zaključio je selektor Argentine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter