0
Ostali sportovi

FOTO: SBC

MMA: Gladijatori protutnjali Dudovom šumom (FOTO)

Objavljeno: 08.09.19 u 13:35

U plućima Subotice, kultnom mestu svih zaljubljenika u sport, Dudovoj šumi po prvi put u poslednja dva veka od kako u njoj defiluju razni sportski događaji, održan je MMA spektakl. Veče mešovitih borilačkih veština, SBC 23 – Revenge! Opravdao je očekivanja najveće MMA manifestacije koju smo ove godine imali priliku da vidimo u našoj zemlji i regionu.

Prepuna Hala sportova, vrhunska produkcija i nemerljiv trud da se napravi MMA veče za pamćenje i MMA sport u Srbiji podigne na još viši nivo, pružili su nam 10 vrhunskih borbi kojih se ne bi postidele ni najveće svetske MMA pozornice. U prvoj borbi večeri Marko Petković pobedio je Anđelka Kitića tehničkim nokautom u prvoj rundi, dok je Alija Tucak na gotovo identičan način pobedio Nikolasa Đurđevića.

Nakon pravog rata u heksagonu, jedan od najvćcih potencijala domaće scene, Predrag Bogdanović, slavio je u bespoštednoj borbi jednoglasnom odlukom sudija.

Pripadnice lepšeg pola, Julija Pajić i Sanja Ristić pružile su odličnu i eksplozivnu borbu, u kojoj je najlepša regionalna MMA takmičarka, Julija, do velikog slavlja stigla tehničkim nokautom i time upisala prvi veliku profi pobedu.

Brutalnim nokautom Nemanja Kovač je podigao publiku na noge i savladao neporaženog Esklija Arauža iz Brazila. Opasni borac iz Brazila Daglas Felipe pobedio je Danijela Špoljarića, gušenjem u drugoj rundi.

Posle iscrpljujuce borbe i rata u heksagonu Miro Jurković podigao je šampionski pehar pobedom nad Pedrom Dos Santosom, odlukom sudija.

Novi pojas SBC šampiona u pero kategoriji otišao je zasluženo u ruke majstora parterne borbe iz Beograda, Aleksandra Milićevića, koji je savladao Džonatasa Kavalkantija.

FOTO: SBC

Iskusnio Brazilac Džoni Karlos je u glavnoj borbi večeri pobedio našeg Nemanju Uverića tehničkim nokautom u prvoj rundi. U najboljoj borbi večeri koja je publiku pogidla na noge i „zapalila“ Dudovu šumu, Verleson Ribeiro osvojio je pojas šampiona SBC u velikoj i bespoštednoj borbi, čemu je svedočio i krvavi heksagon, protiv zemljaka Džoridsona de Souze.

Pored prepunih tribina, MMA ljubitelji širom sveta imali su priliku da isprate SBC 23 – Revenge! putem besplatnog internet streama, dok su u našoj zemlji imali priliku da gledaju odloženi TV prenos putem O2 televizije. Po komentarima, sve je prošlo besprekorno, a SBC je još jednom dobio potvrdu kvaliteta iz svih krajeva sveta.

FOTO: SBC

Subotica, Srbija i region dobili su nezaboravan spektakl, a SBC dva nova šampiona. Nakon ovoga, kao po pravilu, budućnost izgleda veoma svetlo, čemu SBC uvek stremi i svakodnevno radi na tome da konstantno se nadograđuje i bude bolji.

Kompletni rezultati SBC 23 – Revenge!

1. Marko Petkovic pobedio Andjelka Kitica tehnickim nokautom TKO (udarci) 1R 4:29

2. Alija Tucak pobedio Nicolasa Djurdjevica tehnickim nokautom TKO (udarci) 1R 4:44

3. Predrag Bogdanovic pobedio Andrea Kolica jednoglasnom sudijskom odlukom 3R 5:00

4. Julija Pajic pobedila Sanju Ristic tehnickim nokautomTKO (udarci) 1R 2:40

5. Nemanja Kovac pobrdio Escley de Arauja nokautom (udarci) 1R 0:48

6. Douglas Felipe pobedio Danijela Spoljarica gusenjem 2R 0:38

7. Miro Jurkovic pobrdio Pedra Paula Dos Santosa jednoglasnom odlukom 3R 5:00

8. Aleksandar Milicevic pobedio Jonathasa Cavalcantija jednoglasnom sudijskom odlukom 3R 5:00

9. Jhonny Carlos pobedio Nemanju Uverica tehnickim nokautom TKO 1R 1:44h

10. Werlleson Ribeiro Martins pobedio Joriedsona de Souzu tehnickim nokautom TKO (sudijski prekid) 3R 2:26

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter