0
Domaći fudbal

MARKO ILIĆ: Verujem da sam opravdao poverenje selektora!

Objavljeno: 08.09.19 u 12:31

Mladi fudbaleri Srbije gostovali su u Rusiji u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2021. godine, i izgubili sa 1:0. Mogli bi reći da je Srbija izgubila utakmicu i bodove, ali je dobila Marka Ilića.

Ilić je po oceni kompletne sportske i stručne javnosti bio najbolji pojedinac našeg tima na terenu i u nekoliko navrata sačuvao je svoj gol kada je lopta već bila viđena u mreži.

Jedini gol za domaćina postigao je Divejev u 20. minutu utakmice. Ruski fudbaleri na domaćem terenu u Saransku su nošeni bodrenjem punog stadiona, pokazali da su opasniji protivnik, ali sa obzirom da je ovo bila prva utakmica u kvalifikacionom ciklusu za EP za mlade 2021. godine, još ništa nije izgubljeno, i na četi Neška Milovanovića je da se što pre konsoliduje i dočeka utakmicu sa Letonijom, koja se igra 10. septembra u Novom Sadu.

Golman Voždovca istakao se bravuroznim odbranama i pokazao da će Srbija u budućnosti imati na koga da se osloni među stativama. Sa obzirom na to da je Ilić prošao sve mlađe selekcije naše zemlje, i da je sada debitovao za mladu reprezentaciju, zanimalo nas je kako je on video utakmicu sa Rusijom.

– Pre svega zaista sam zahvalan na šansi koja mi je pružena i mislim da sam privilegovan zbog toga što imam priliku da predstavljam svoju zemlju i nosim dres mlade reprezentacije. Mislim da sam opravdao poverenje selektora, zadovoljan sam onime što sam pružio, ali ostaje gorak ukus posle rezultata koji nije povoljan za nas. Nezadovoljni smo rezultatom i već se okrećemo sledećoj utakmici koja nas očekuje u Novom Sadu, gde ćemo dočekati ekipu Letonije.

Što se tiče utakmice sa Letonijom, koja „orliće“ očekuje za dva dana, Ilić očekuje da će naš tim prikazati mnogo bolju igru.

– Nema sumnje da ćemo već u utorak odigrati mnogo bolje i, nadam se, ostvariti pozitivan rezultat. Ova ekipa je prvi put na okupu u ovom sastavu, iako to nije opravdanje, ali sam siguran da ćemo već protiv Letonije prikazati daleko bolju igru od one iz Rusije. Naša reprezentacija je sastavljena od izvrsnih pojedinaca i ubrzo ćemo se prikazati u najboljem svetlu.

Pored Marka Ilića, u mladu reprezentaciju su iz redova Voždovca takođe pozvani Jovan Nišić i Strahinja Bošnjak.

U utorak 10.septembra Srbija će u drugom kolu biti domaćin selekciji Letonije. Meč se igra na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter