0
Američki fudbal

NFL: Jubilarna 100. sezona počela je žestokim okršajem Čikaga i Grin Beja (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.19 u 10:55

Divizijskim duelom između Čikago Bersa i Grin Bej Pekersa počela je 100. sezona NFL šampionata.

Običaj je da svaku sezonu otvaraju aktuelni osvajači Superboula, ali su jubilarnu 100. NFL sezonu otvorili timovi sa najdužim rivalstvom u istoriji američkog fudbala. Na ‘Soldžer fildu’ u Čikagu sastali su se Bersi i Pekersi.

Aron Rodžers, kvoterbek Grin Beja, u prvih devet ‘snepova’ nije uspeo nijednom da donese prvi ‘daun’ svojoj ekipi, dok je sa druge strane Mič Trubiski doveo svoj tim do ‘fild gola’ i vođstva od 3:0.

Međutim, prva akcija u drugoj četvrtini i usledio je fantastičan pas Rodžersa za Valdes-Sketlinga od skoro 50 jardi i ubrzo potom dodavanje za Džimija Grejema i prvi ‘tačdaun’ na meču. Tim iz ‘grada sireva’ je poveo sa 7:3, a ispostavilo se da je to bio i rezultat na kraju prvog poluvremena.

Ne samo poluvremena, već i posle treće četvrtine, jer su odbrane u potpunosti dominirale u ovoj utakmici, posebno Grin Beja što je bilo iznenađenje za mnoge. Rodžers je doveo tim do novog ‘fild gola’ za 10:3, a potom je Čikago na pet minuta pre kraja po prvi put ušao u ‘crvenu zonu’.

I šta je uradio Trubiski? Bacio je ‘intersepšn’ koji je presekao bivši igrač Bersa Aldo i meč je na kraju ipak pripao Pekersi. Velika pobeda u diviziji i prva u trenerskoj karijeri Meta LeFlera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter