0
Atletika

FOTO: Infostud

SUBOTIČKI POLUMARATON: Drugi najmasovniji, odmah iza Beogradskog

Objavljeno: 04.09.19 u 11:33

Na trećem Subotičkom polumaratonu, održanom prethodnog vikenda pod nazivom Trči kroz istoriju, učestvovalo je oko 1500 ljudi, među kojima i takmičari iz 15 zemalja sveta, što ovu trku čini drugim najmasovnijim polumaratonom, odmah iza Beogradskog.

Učesnici su odmerili snage i testirali granice izdržljivosti na jednoj od tri staze: trci zadovoljstva u dužini od 5 kilometara, polumaratonskoj stazi od 21 kilometar, a novina od ove godine je trka od 10 kilometara pod nazivom „Infostudova 10-ka“, čiji je sponzor istoimena subotička kompanija.

U muškoj konkurenciji, najbrži je bio Beograđanin Dragomir Ristanović, koji je 21 kilometar istrčao za 01:17:26, dok je Subotičanka Anita Calbert bila najbolja u ženskoj konkurenciji, sa vremenom 01:41:26.

Bez obzira na ekstremno visoku temperaturu, koja nije išla na ruku trkačima, učešće na 3. Subotičkom polumaratonu uzeli su trkači iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Rumunije, zatim iz Rusije, Poljske, Nemačke, Velike Britanije i Austrije, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Nepala.

Ove godine trčao je i rekordan broj Subotičana, njih više od 300. Kao i ranijih godina, uvertire su bile dečje trke, na kojima je učestvovalo oko 500 mališana, tako da su kroz bogatu subotičku istoriju prošli trkači svih uzrasta, od beba do veterana u osmoj deceniji života.

Iz sportskog udruženja Horizont, koje je organizator trke, ističu da su ponosni što je za tri godine, od kada se Subotički polumaraton održava u okviru Dana grada, broj trkača porastao tri puta i trenutno je drugi najmasovniji polumaraton u državi, nakon Beogradskog.

Iz kompanije Infostud, koja je podržala 3. Subotički polumaraton, navode da su ponosni na uspeh trke, koja doprinosi ubrzanom razvoju grada i njegovoj atraktivnosti kao poslovne i turističke destinacije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter