0
Košarka

MUNDOBASKET: Španci bili na korak od poraza, Rusi ga nisu izbegli

Objavljeno: 04.09.19 u 16:42

Košarkaši Španije savladali su Iran sa 73:65 u trećem kolu grupe C i osvojili prvo mesto pred ulazak u novoformiranu grupu J i duele sa Italijom i Srbijom.

Španija je još u drugom kolu obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja, i imali obezbeđena dva boda koja prenose u drugu fazu, ali su se danas protiv Irana pošteno namučili.

Iran se pokazao kao ‘tvrd orah’, jer su imali prednost od početka i bili u potpunom egalu do poslednja dva minuta meča. Tada je ‘furija’ napravila seriju od pet poena, a potom je Mark Gasol trojkom sa skoro devet metara stavio tačku na meč.

Upravo on je bio najefikasniji igrač ovog meča sa 16 poena, dok je tim Irana predvodio Mohamed Jamšidijafarabadi sa 15 postignutih koševa.

U poslednjem meču dana Rusija je tokom celog meča jurila zaostatak za Argentinom i na kraju ga nije stigla, te je porazom od 69:61 ostala bez bodova u drugoj fazi. To je bio direktan okršaj za prvo mesto u grupi B.

Argentina se ‘nudila’ Rusima u završnici, ali ‘zbornaja’ nije uspevala da meč prelomi u svoju korist, već je puno grešila i na kraju doživela poraz koji bi mogao da je košta plasmana u četvrtfinale.

Argentince je do trijumfa predvodio Fakundo Kampaco sa 21 poen, dok je u ruskom timu najistaknutiji bio Andrej Zubkov sa 18 koševa.

Svetsko prvenstvo, 3. kolo

Sreda

Angola – Filipini 84:81 (posle produžetka)
Obala Slonovače – Poljska 63:80
Južna Koreja – Nigerija 66:108
Portoriko – Tunis 67:64
Italija – Srbija 77:92
Venecuela – Kina 72:59
Rusija – Argentina 61:69
Španija – Iran 73:65

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter