0
Ostali sportovi

FOTO: VK Radnički

HUMANI KRAGUJEVČANI: Vaterpolisti Radničkog u akciji davanja krvi

Objavljeno: 04.09.19 u 13:41

Celokupan prvi tim vaterpolista Radničkog iz Kragujevca odazvao se danas akciji dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Crvenim krstom Kragujevac i Zavodom za transfuziju.

Mladi igrači Radničkog u ovoj akciji bili su predvođeni direktorom Jugoslavom Vasovićem i trenerom Urošem Stevanovićem.

– Smatramo da je to naša obaveza, pravo i jedna divna stvar, da možemo nekome da pomognemo. Ovom prilikom bih pozvao sve građane Srbije, posebno sportiste, da daju krv. Ovakve akcije su mnogo važne, ovo je društveno odgovorno ponašanje, pomoć bližnjem svom. Nikada se ne zna kome će krv biti potrebna, ni kada će, ne dao Bog, nama zatrebati. To je po meni sasvim normalno i mislim da treba davati krv redovno – kazao je Jugoslav Vasović

Za Radnički je ovo bila druga akcija, a za mnoge igrače koji su nedavno postali punoletni prvo učešće u ovom humanom činu. 

Na inicijativu kluba došli smo svi zajedno da damo krv. Ja sam prvi put dao krv, pa mi je ovo bilo malo čudno i neobično, ali najbitnije je da smo timski učinili jedno lepo delo. Pozvao bih sve sugrađane da daju krv, jer bi na taj način nekome mogli da spasu život – rekao je mladi Uglješa Panić, igrač sa najdužim stažom u ekipi Radničkog.

Iz Crvenog krsta Kragujevac ističu da je ovo jedna u nizu akcija i pozivaju i ostale sugrađane da daju krv.

– Posebno nam je drago što je ova akcija sprovedena sa sportistima, jer su oni nekako najzdravija populacija. Ovo je poruka za sve ljude da ne možemo svakoga dana da uradimo neko veliko delo, ali možemo dobro delo. Ovo je jedan od načina da pokažemo da možemo nekome da spasimo život. Ove godine smo organizovali više tih akcija, posebno u letnjem periodu, a tu praksu nastavićemo i dalje. Trudićemo se da u saradnji sa Transfuzijom svim sugrađanima koji se leče omogućimo kontinuitet i da uvek budu zbrinuti i da uvek ima dovoljno jedinica – istakla je Agata Živojinović, iz kragujevačkog Crvenog krsta.

FOTO: VK Radnički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter