29
Domaći fudbal

SAVO MILOŠEVIĆ NIKAD DIREKTNIJI: Zna se koji klub ima podršku vlasti, ne možete ‘fićom’ na mesec! (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.19 u 13:00

Trener Partizana gostovao je na televiziji ‘N1’ i tom prilikom govorio o podršci države klubovima, ali i mnogim problemima u srpskom fudbalu.

Savo Milošević je gostujući u emisiji ‘Novi dan’ na televiziji ‘N1’ upitan da li je Crvena zvezda ili Partizan bliža aktuelnoj vlasti?

– Ko je bliži vlasti? Obe ekipe su na određene periode imale tu privilegiju da su bliže vlasti, a mislim da se u poslednje četiri godine ne postavlja to pitanje – poručio je Milošević.

Koji su još gorući problemi u srpskom fudbalu?

– Prvo infrastruktura. Zatim, stručni rad je na jako niskom nivou, imamo probleme u radu mlađih selekcija. Nismo uradili privatizaciju. Svi segmenti života, sve institucije koje bi trebalo da rade u fudbalu ili za fudbal da urade određene stvari – niko ne radi dobro! Počev od države, preko samih klubova, u hijerahiji sve do trenera koji rade sa najmlađima. Prosto, naš fudbal ne ide u dobrom smeru.

Dotakao se i izgradnje nacionalnog stadiona i rekao je da mnogima ta tema smeta.

– Šta mi smeta oko nacionalnog stadiona? Pa eto, troši se 150-200 miliona za neki stadion, a fudbal nam je takav kakav je. Mi nismo uložili ni u jedan stadion već 50 godina. Ja sam rekao već: onoliko koliko država ulaže u fudbal, toliko će i da se vrati. Mi nismo uložili 50 godina u neki stadion. Kako onda mislite? Izvucite parametar koliko je Grad Beograd pomogao fudbalu. Ne možete rezultataski očekivati od naših klubova da se bore sa najboljima u Evropi ako imamo ovde uslove iz 19. veka. Ne možete fićom na mesec. Da li može neki naš auto da se nosi sa mercedesom? Isto je, to potpuno je isto. Fudbal je omražena kategorija u Srbiji. To kažem jer izostanak rezultata znači isključenje podrške države. Narod podrazumeva i priznaje samo rezultat, a ako on izostane, onda su fudbaleri krivi.

Milošević je Crvenoj zvezdi čestitao plasman u Ligu šampiona, a potom i obrazložio svoj lep gest.

– Poželeo sam im pre toga da uđu u Ligu šampiona, posle sam i čestitao. Mislim da bi to trebalo da budu neki normalni odnosi između dva kluba, kada je u pitanju igra u Evropi. Jako je bitno da klubovi imaju dobre rezultate. Pa izgleda da smo došli do toga da najnormalniji gestovi koji bi trebalo da se podrazumevaju i izazivaju pozitivne stvari, za neke nisu normalni uopšte. Ja sam privatno u odličnim odnosima sa Vladom Milojevićem, sa Mitrom Mrkelom sam četiri godine radio u Savezu, protiv Terze sam igrao ko zna koliko puta, te ljude znam decenijama. Prosto je nenormalno da nemam normalan odnos sa njima. To je za mene elementarno vaspitanje.

Milošević je igrao u mnogim klubovima u Evropi, čak i u duelima sa velikim rivalitetom, što je uporedio sa srpskim derbijem.

– Napolju postoji rivalitet, a ovde postoji još jedna stvar koju ne umem da objasnim. Čini mi se da se koketira taj neki odnos ili emocija koje nose navijači oba kluba, koketira se mržnja – što je jako ružno i meni nikako neprihvatljivo. Ja zaista toliko volim Partizan da mi nije potrebno da svoju ljubav prema Partizanu dokazujem mržnjom prema Zvezdi. Ako volim nešto onda je dovoljno da to voli, u ovom slučaju Partizan. Kod nas je zastupljeno upravo takvo razmišljanje, da ljubav prema svom klubu dokazujete mržnjom prema protivničkom.

– Voleo bih da nađem opravdanje u tome da smo kao narod skloni takvim stvarima, ne samo u fudbalu. Čini mi se da takva vrsta razmišljanja ima ne samo kad je fudbal u pitanju. Mi smo prosto narod koji je sklon da zbog banalnosti mrzi onog drugog ili ga bar ne podnosi i naravno da se to odslikava i na fudbal.

Mogu li klubovi da opstanu bez pomoći države?

– Jedva, vrlo teško… Sa druge strane, ne bi trebalo ni da budu na jaslama države u meri u kojoj su. Morao bi da se nađe nekakav drugi način da se klubovi finansijski pomažu, da se nađe sistem koji će biti drugačiji od ovog.

Da li je rešenje privatizacija klubova?

– Ne znam iz kog razloga i zašto se stalo sa tim. Mislim da je neophodno što pre pripremiti teren da se proba ući u neku privatizaciju. Mislim da je na osnovu ove koje smo uradili u državi u poslednjoj deceniji moguće uraditi još bolju fudbalsku privatizaciju. Sigurno da znamo i dobre i loše stvari za privatizaciju, ne znam zašto se čeka sa tim. Kako vreme odmiče biće sve teže, a to znači da ćemo kaskati za Evropom što može imati dugoročne posledice – istakao je Milošević.

0
0

29 Komentara

  1. Licno znam da je u sezoni 2016/17 partizan i pored ogromne bodovne prednosti zvezde titulu na kraju dobio zahvaljujuci vucicu…
    Pitao je saradnike ko po njima ima bolji tim za evropu i onu su rekli da he to partizan i odna se odjednom prednost otopila i partizan u foyo finisu uzima titulu…
    E koliko je imao bolji tim pokazalo se u evropi…

    0
    0
    Odgovori
  2. Savo nije rekao ono što partizanovci žele da čuju. I jedni i drugi su i maženi i paženi od strane vlasti u različitim periodima .Dzaba polemišete,čovek nije stao samo na jednu stranu.

    0
    0
    Odgovori
  3. Pa jej im Mirko Marjanovic napravi Zemunelo , jer Tadic uhapsi Dzaju i posla televiziju da to snime jer im Karadzic ponamesta silne titule, jel dobise stadion dzaba jer dobise titulu od suda udruzenog rada jer dobise titulu na pola prvenstva za vreme bombardovanja da ne pominjem izjave Bojana Radovanovica ili kako im je u staroj Jugoslaviji produzena utakmica osam minuta da bi dali gol da ne ispadnu u drugu ligu iako tada nije vazilo pravilo nadoknade vremena

    0
    0
    Odgovori
    • A je l’ vam Tadic doveo Gasprom? Sto to ne kazes? Vi dobijate pare od Gasproma koje trebaju ici u budzet jer je to rudna renta. Vi ste paraziti od osnivanaj pa sve do danasnjih dana. No pasce i ova vlast, pa cemo da vas vidimo. Svaka drzava ima svoje klubove samo zvezda ima svoju drzavu i to je istina koju nemozete sakriti. Dzba sva spinovanja koja ste naucili od velikog vodje.

      0
      0
      Odgovori
    • Druže oni su tu titulu osvojili a sud im je samo vratio nakon što je pijani Šajber mislio da može on lično oduzimati bodove po svom ćefu… a ti što di rođen posle toga pa ne znaš to je druga tema.
      Samo ću spomenuti: OFK – Zvezda 2:6 (2:0), Zvezda – Vojvodina 3:2 (0:2), Metalac – Zvezda 91. minut (dakle u nadoknadi) 1:0; 92. minut 1:2 i kraj. Mrzi me da nabrajam dalje, kao gol iz gol auta, Terzina izjava da će Zvezda biti šampion u narednih “pet-šest” godina, Gasprom itd.

      0
      0
      Odgovori
      • Vozdovac-Partizan 1:2 (1:0), Partizan-Radnik 2:1 (0:1), Novi Pazar-Partizan 1:3 (1:0). To su tri uzastopne prvenstvene utakmice tvog kluba. Nabroj mi jos jedan koji je tako odigrao u citavoj istoriji. Inace Brana Ilic,Pjer Boja,Lotar Mateus,Emeghara, Asprogenis,Dmitrovic,Pejovic,Bojan Radovanovic su samo neki od ljudi koji su javno tvrdili da Partizan namesta.Dakle niko nije nagadjao i baljezgao kao vas prolupali Pantic vec TVRDILI. Dmitrovic i pejovic su to rekli na onom javnom skupu u Holandiji koji organizuje UEFA ili ko vec. E to su cinjenice.

        0
        0
        Odgovori
      • Savo nije rekao ono što partizanovci žele da čuju. I jedni i drugi su i maženi i paženi od strane vlasti u različitim periodima .Dzaba polemišete,čovek nije stao samo na jednu stranu.

        0
        0
        Odgovori
  4. Da te ispravim, ranije su imali oni a sada imamo i mi i oni. A njima to smeta jer su navikli da je imaju samo oni i da doveka osvajaju i namestaju titule kako bi lakse do Evrope u kojoj se uzima ozbiljan novac za nase uslove. Pokusali su da stvore u Srbiji jedan Sahtjor koji bi doveka uzimao titule i igrao Evropu dok bi se Zvezda raspala i bila na nivou Surdulice.Kako kaze da Zvezda ima vecu podrsku od ove vlasti kada je na primer Zvezda izbacena iz Evrope zbog novca njoj se nije pomoglo a Partizanu jeste i to DVA PUTA. Partizanu je recimo sada ugovor sa Telekomom na 1.5 miliona godisnje a Zvezdi je i dalje na 1.2 i Zvezda sada trazi da se to ujednaci. Partizan je od ove vlasti dobio stadion JNA,tacnije drzava ga je oduzela od vojske i dale Partizanu u vlasnistvo. Nije tu problem Zvezda vec Partizan koji je navikao da bude favorizovan.I sada kada nije,doziveo je realnost a to je da je drugi klub u Srbiji a ne prvi.I to su cinjenice.To sto imaju prolupalog Pantica i sto prica price za malu decu,stiti upravo od koje i on sam zivi to je druga prica.Da je borac za regularnu ligu,to bi radio i dok su osvajali titule, dozvoljavao bi da mu konkretno ja postavim normalna pitanja i pokazem mu da laze a ne da blokira komentare i pusta koje njemu odgovaraju.Hvali se pregledima,komentarima,ma svacim se hvali a slobode za komentare nema.Niti sam psovao,niti bilo sta pa da kazes blokira ti komentar.Ali eto,to prolazi kod ovih sto im je IQ manji od broja cipela.Kao trece,kada kritikuje sudije,kritikovao bi ih i na utakmicama Cuka-Rad recimo,Javor-Radnik itd.a ne samo na utakmicama Zvezde i ostalih koji su ispred Partizana.Znaci bori se na naeregularan nacin da Partizan bude prvak a ne da liga bude normalna.Inace jos da dodam da VAR za koji se zalaze ne bi pomogao napredovanju lige ako se uz to ne uvede i Calcopoli. Zna doticni pantic kako je Partizan zavrsavao utakmice,van terena,dogovore se da ekipa skine gace.I sta ce tu VAR kao jedinka pomoci? Problem je sto on misli da ce Partizan dogovarati utakmice i dalje a da ce VAR spreciti greske sudija koje naodno pomazu Zvezdi u borbi za titulu. Mlacenje prazne slame.Koliko je Partizan bio posten govore izjave igraca koji su igrali za taj klub (Brana Ilic,Asprogenis,Pjer Boja,Emeghara,pa zatim Lotar Mateus,pa Bojan Radovanovic,Dmitrovic,Pejovic itd.). I to nisu bila nagadjanja nego javne tvrdnje da je Partizan to radio ali naravno kod Pantica na kanalu cim spomenes to,komentar ide na blok.Ja taj komentar na kanalu vidim ali ako moj drugar udje na njegov on ga ne vidi,kao ni bilo ko drugi. Takodje kada se spomene da je Partizan jedini tim u istoriji fudbala koji je TRI UZASTOPNE PRVENSTVENE UTAKMICE odigrao kladionicarski receno iz keca u dvojku ili dvojke u keca ( Vozdovac-Partizan 1:2 (1:0), Partizan-Radnik 2:1 (0:1) i Novi Pazar – Partizan 1:3 (1:0) ). To je sve bilo posteno.I znate sta kaze, Terzic je kriminalac i sve titule su namestene a Djuric je takodje kriminalac a sve titule su postene nego je Djuric voleo pare.Mnogo mrznje u tom klubu ima.I kako ko dodje zadoje ga tom istom mrznjom,postali su kao neka sekta. Ma ko god da dodje ,pocinje da psuje, preti,meri misice,pljuje,galama na sudiju,izgovori itd.Evo sada i od Milosevica prave isto.Te pastorcad,te drzava,te UEFA…I tako u nedogled.

    0
    0
    Odgovori
  5. Pa, naravno, to nije tajna. Država je Partizanu u poslednje 3 godine dva puta uplatila za evro licencu a i toleriše im neplaćanje poreskog duga. S druge strane Zvezda u poslednje tri godine ima velike prihode od UEFE i prodaje igrača, pa im pare nisu potrebne aporez od nepunih 7 miliona evra je sav uplaćen. Savo je pošten pa je to priznao.

    0
    0
    Odgovori
    • A od Barija do prije tri godine ko vam je placao dugove posto niste imali izlet u evropi a kamoli rezultat neki? No Srbima je pamcenje kao pastrmki,3 sekunde. Jos da ne pominjemo fantomske oproste dugova prema bankama i u kosarci i u fudbalu mjerene desetinama miliona evra! Aj da obicnom gradjaninu oprosti banka 100din.?

      0
      0
      Odgovori
    • VOJO A PRED TRI GODINE.
      NEMA STRUJE! MA VI NISTE
      IMALI NI ZA SVECE. SAD JE
      LAKO. KOKODACITE IMATE
      PRAVO. KUPILI VI PUN TAMVAJ FUDBALERA. JADO !

      0
      0
      Odgovori
    • ma daj nemoj samo o dugovima 50 mil evra ispario dug isključivali vam struju,vodu, ni za šampon niste imali Nije pomagala ni armija navijača na 2344 i gle odjednom bi svetlost sve loše nestade i pojavi se armija navija koja nije mogla da skupi ni 100 evra na 2344 banke se gase sve se odjenom menja čovek sa poternice preuzima Crvenu Zvezdu pa daje ostavku ali ne ne može da ode ne da mu … i tako španska sapunica je ovo zato nam je ovako u sportu reprezativnom

      0
      0
      Odgovori
  6. SAVO ZASTO SE NE BORITE
    ZA PRIVATIZACIJU. PA
    ZVEZDA JE SKORO PRIVATNA
    SAMO NE PREKO PAPIRA.
    A VI CUTITE. STI DACIC NE
    DIGNE GLASZA OVO A NE
    SAMO KAD PEVA. GLEDATE
    KAKO NAM NISTE KLUB, VI
    CUTITE. POGKEDAJ STO
    RADE SA VATERPOLO. !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter