0
Košarka

FOTO: YouTube

MUNDOBASKET: Crna Gora se obrukala – ‘divlja košarka’ Novog Zelanda ih dovela na rub eliminacije!

Objavljeno: 03.09.19 u 11:59

Košarkaši Novog Zelanda savladali su Crnu Goru u drugom kolu Svetskog kupa u Kini rezultatom 93:83.

Posle debakla u prvom kolu od Grčke, Crna Gora je morala da pobedi Novi Zeland. Ali, da li zbog važnosti meča i pritiska, ili loše forme ekipe Zvjezdana Mitrovića, potpuno su podbacili i izgubili.

Već u prvom poluvremenu selektor ‘đetića’ je zbog prigovora sudijama izbačen iz utakmice, a imao je razloga samo da se ljuti na svoje igrače koji su u prvoj četvrtini primili čak 31 poen, a do kraja poluvremena čak 53 i gubili su sa devet poena razlike.

Treća četvrtina mogla je da bude prekretnica za Crnu Goru, kada su gotovo u potpunosti ‘istopili’ zaostatak i stigli do ‘minus dva’, ali onda u poslednjih 10 minuta nisu uspeli ništa da pogode, dok je Novi Zeland ponovo zatrpao koš rivala.

Ponovo su pogađali sa svih strana, ušli u ritam brzih kontri posle promašaja ‘đetića’ i potpuno ih slomili za konačnih 93:83.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kori Vebster sa 25 poena, a Isak Fotu je ubacio 20. U taboru Crne Gore Nikola Ivanović je meč završio sa 18, Nikola Vučević je imao 15 poena i devet skokova, dok je Dubljević imao ‘dabl-dabl’ od 13 poena i 13 skokova.

Crnoj Gori je potrebno da Brazil i Novi Zeland izgube od Grčke u poslednja dva kola, i da oni ubedljivo savladaju Brazilce u četvrtak.

Mundobasket, 2. kolo:

Utorak

Australija – Senegal 81:68

Crna Gora – Novi Zeland 83:93

10.30 Japan – Češka
10.30 Nemačka – Dominikanska republika
13.30 Litvanija – Kanada
14.00 Brazil – Grčka
14.30 Jordan – Francuska
14.30 SAD – Turska

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter