1
Domaći fudbal

FOTO: FSS

TUMBAKOVIĆ: Nije smak sveta ukoliko izgubimo od Portugalije! Tim da bude iznad pojedinca!

Objavljeno: 02.09.19 u 20:52

Srbija će u subotu 7. septembra na stadionu ‘Rajko Mitić’ sa početkom u 20.45 odigrati važan meč protiv Portugalije

Utakmicu koja može biti od presudnog značaja za šanse Srbije da zaigra na Euro 2020. godine ‘orlovi’ će dočekati sa novim selektorom, ali i nekim povratnicima u reprezentaciju. Fudbalski savez Srbije je poručio da je prodato 20.000 ulaznica i da u subotu očekuju pun stadion.

Selektor Ljubiša Tumbaković izašao je pred novinare u Staroj Pazovi gde je govorio o narednim mečevima.

Ako izgubimo od Portugalije nije smak sveta, hoću da se borimo. Ne bi bilo dobro da ne uradimo sve da obradujemo narod, jer igramo za državu i moramo da pokažemo profesionalnost i disciplinu. Prevaziđeno je da smo „Evropski Brazilci“, već samo talentovana nacija koja mora mnogo da radi kako bi vratila taj status – rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Istakao je Tumbaković da tim treba da bude iznad pojedinaca.

– Mislim da, osim discipline, profesionalnosti, želje, htenja, potrebno je jedinstvo. Zato sam hteo da zovem najbolje igrače, ali i one koji će da čine pravi tim. Ekipu ne čini pojedinac, ako iskoči onda može da poremeti odnos i naruši rezultat. Oni koji nisu bili sada su sa nama mogu da se prilagode – rekao je Tumbaković.

Selektor poručuje da pritisak pred meč protiv Portugalije ne postoji.

Svesni smo kvaliteta protivniak, ali smo svesni i našeg. Raduje me izjava, otresitost i odlučnost kapitena Kolarova da možemo ako verujemo – rekao je bivši trener Crne Gore i Partizana

Pripremu utakmica poremetila je povreda Nemanje Maksimovića.

– I pre nego što sam preuzeo Srbiju jako sam cenio njega, zbog odnosa i prikazanog na terenu. Ipak, nadamo se da ćemo se prikazati u pravom svetlu – zaključio je Tumbaković

FOTO: FSS

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter