0
Auto Moto

FOTO: FORMULA1

POMEŠANA OSEĆANJA: Lekler srećan zbog pobede, ali tužan zbog Ubera

Objavljeno: 01.09.19 u 23:38

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da je srećan zbog današnje prve pobede u Formuli jedan, ali da ne može da slavi zbog smrti prijatelja Antoana Ubera, u udesu u trci Formule dva.

– Ostvario mi se dečački san, ali mi je teško zbog jučerašnjih dešavanja. Izgubili smo prijatelja, veoma je teško i ovu pobedu posvećujem njemu. Odrasli smo zajedno, sa njim sam vozio i prvu trku. Ne mogu u potpunosti da uživam u prvoj pobedi, ali ova uspomena će u meni živeti zauvek – rekao je Lekler posle trke.

Lekler je pobedio u Belgiji i ostvario prvi trijumf u Formuli jedan. Počeo je sa pol pozicije i kontrolisao je trku do kraja, iako mu se Luis Hamilton na kraju primakao ispod sekunde.

– Trka je bila teška, a na kraju smo se mučili sa gumama. Zadovoljniji sam kako sam čuvao gume, u odnosu na trku u Budimpešti. Ovo je bio dobar vikend, uz pol poziciju i moju prvu pobedu i za sada sam zadovoljan – naveo je Lekler.

Hamlton je kroz cilj prošao drugi, ali je uvećao prednost u generalnom plasmanu.

– Dao sam apsolutno sve od sebe. Trka je bila teška, mislim da su Ferariji bili suviše brzi na ravnom i bilo je teško pratiti ih. Broj 44 je moj srećan broj, a možda mi je trebalo još nekoliko krugova danas. Čestitam Šarlu, prva pobeda koja se spremala cele godine i zaista sam srećan zbog njega – naveo je petostruki svetski prvak.

Treće mesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa.

– Tempo je bio dobar, kao što smo očekivali, ali Ferari je od početka bio u prednosti i bili su zaista jaki na ravninama. Nisam imao šanse, ali trudio sam se. Situaciju u završnici trke smo iskoristili da sačuvamo motor i menjač za naredne trke – naveo je Botas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter